Deputatul Aura Vasile s-a înscris în UNPR

Ziarul BURSA #Politică / 20 decembrie 2011

Aura Vasile

Aura Vasile

UPDATE: AURA VASILE S-A RĂZGÂNDIT PE SEARĂ

Marian Vanghelie: Aura Vasile nu mai pleacă din PSD

Liderul PSD Marian Vanghelie a declarat, aseară, la închiderea ediţiei, că a avut o discuţie cu deputatul Aura Vasile, iar aceasta a renunţat la a pleca din PSD la UNPR. \"S-a convins singură să nu mai plece din PSD, nu eu am convins-o. Am încercat doar să îi reamintesc din câte am, trecut împreună\", a spus Marian Vanghelie. Potrivit acestuia, la un moment dat Aura Vasile a recunoscut că nu este o decizie bună să plece la UNPR.

\"Recunoştea că nu e decizie bună şi îi părea rău la un moment dat\", a mai afirmat Vanghelie.

Întrebat dacă el ia în calcul să plece la UNPR, sau la un eventual partid al lui Mircea Geoană, Vanghelie a răspuns: \"Nu mă interesează să plec din PSD. Nu mă voi înscrie în niciun alt partid\".

Deputatul Aura Vasile a fost internată, luni seară, la Spitalul Universitar în urma unui puseu de tensiune, incidentul petrecându-se în timpul unei discuţii cu liderul PSD Marian Vanghelie.

*

Deputatul Aura Vasile s-a înscris în UNPR. Ea a precizat, potrivit unui comunicat UNPR, că a hotărât să se alăture foştilor săi colegi, "cei care au demonstrat, spre deosebire de alţii, că au valori şi principii solide", ea menţionând că rămâne pe mai departe "războinică şi dedicată cauzei" în care crede.

Aura Vasile a spus: "Am hotărât să vin alături de foştii mei colegi, cei care au demonstrat, spre deosebire de alţii, că au valori şi principii solide. Sunt un om de stânga şi împărtăşesc valorile UNPR, singurul partid care mai reprezintă astăzi stânga românească. După cum spun şi colegii mei din UNPR, nu plec din Kiseleff şi rămân mai departe aşa cum mă ştiţi, războinică şi dedicată cauzei în care cred, aceea de a-i sprijini pe oamenii care muncesc, pe pensionari şi pe tineri, pe toţi cei care au de suferit în aceste vremuri grele".

În vârstă de 62 de ani, Aura Vasile este la al treilea mandat consecutiv de deputat din partea PSD, fiind viceliderul grupului PSD din Camera Deputaţilor. Considerată o apropiată a vicepreşedintelui PSD Marian Vanghelie, Aura Vasile era secretar executiv al Comitetului Executiv al Consiliului Organizaţiei PSD a municipiului Bucureşti. De asemenea, ea era membru în Consiliul Naţional al PSD şi membru al Biroului Executiv al Organizaţiei de Femei a PSD.

Aura Vasile este unul dintre cei mai activi deputaţi, conform site-ului Camerei ea având 467 de luări de cuvânt în 160 de şedinţe de plen, precum şi 257 de luări de cuvânt în 103 şedinţe ale Biroului Permanent.

Ea s-a remarcat printr-un discurs vehement, îndreptat împotriva puterii.

Ponta: E posibil să plece şi alţi parlamentari din PSD, generozitatea lui Oprea e mare

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, că este posibil ca şi alţi parlamentari să demisioneze din PSD, cum a făcut-o Aura Vasile, el afirmând că "e păcat" ca aceştia să nu beneficieze de "generozitatea" liderului UNPR, Gabriel Oprea. Ponta a afirmat că nu a discutat cu Aura Vasile după ce aceasta a demisionat din PSD şi nici nu va încerca să o facă. El a spus că PSD "se va reface" după această demisie, pentru care nu s-a arătat îngrijorat. "Sunt convins că acum Emil Boc şi Roberta Anas-tase vor avea numai cuvinte frumoase faţă de Aura Vasile, aşa cum şi ea avea cuvinte frumoase la adresa lor", a afirmat Ponta.

Întrebat dacă este posibil ca şi alte demisii din PSD să urmeze, inclusiv de parlamentari, Ponta a răspuns afirmativ. "Sunt parlamentari care acum pe final de mandat văd că nu mai prind un loc eligibil, iar domnul Oprea, aflat şi el pe final de mandat, este foarte generos, şi cu banii şi cu funcţiile şi cu gradele. Este păcat să nu beneficieze de generozitatea domnului Oprea", a adăugat el.

Antonescu: E problema Aurei Vasile dacă pleacă la UNPR, după ce şi-a rupt hainele în lupta cu puterea

Preşedintele PNL, Crin Antones-cu, a declarat, ieri, că plecarea Aurei Vasile la UNPR nu reprezintă un mesaj de îngrijorare pentru USL, el precizând că este problema acesteia dacă, după ce "şi-a rupt hainele" în luptă cu actuala putere, face "o tumbă" şi pleacă la UNPR. "Deciziile pe care aceşti oameni le iau ţin de conştiinţa lor, de obrazul lor şi de modul în care ei înţeleg viaţa politică. Dacă cineva ca doamna Aura Vasile şi-a rupt de atâtea ori, la figurat, hainele în lupta cu actuala coaliţie majoritară, face o tumbă şi merge la UNPR, este chiar problema domniei sale", a spus Antonescu. El a spus că USL nu are motive de îngrijorare legate de plecarea Aurei Vasile.

"Pentru USL nu sunt motive de îngrijorare pentru că doamna Aura Vasile sau orice astfel de transfug politic nu duce cu sine electoratul care aşteaptă schimbare în România. Dar este un motiv pentru USL şi pentru partidele care o compun să fie foarte atente pe cine vor propune oamenilor pentru a fi candidaţi la parlamentare atunci când sorocul alegerilor va veni", a spus liderul liberal.

Năstase: Nu mă aşteptam la gestul Aurei Vasile, sper să revină asupra deciziei de a pleca la UNPR

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, ieri, că nu se aştepta ca Aura Vasile să plece la UNPR, el menţionând că speră ca deputatul să se revină asupra deciziei. "Nu mă aşteptam şi sper ca această decizie să nu fie pusă în aplicare. Sper ca în final hotărârea pe care o va lua să fie aceea de a reveni asupra acestei decizii", a precizat Năstase. Întrebat dacă demisia Aurei Vasile din PSD ar putea reprezenta un semnal al unor eventuale nemulţumiri la nivelul Organizaţiei PSD Bucureşti, Adrian Năstase a spus că nu crede acest lucru.

"Nu cred. Eu cred, aşa cum avăzut şi declaraţia lui Marian Vanghelie, eu cred că lucrurile acolo sunt pe cale să se rezolve", a adăugat liderul PSD.

Adrian Năstase a mai spus că Aura Vasile va explica mai bine motivele care au făcut-o să facă acest gest. "Este opţiune personală, nu pot eu să o judec. Sper ca Aura Vasile să revină asupra deciziei", a adăugat preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Anastase: Aura Vasile are o fată de vârsta mea, am vorbit foarte mult ca între prietene

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, ieri, că se bucură că deputatul Aura Vasile a decis să treacă de la PSD la UNPR, că îi urează succes, precizând că ea a avut o comunicare "interpersonală" foarte bună cu Aura Vasile având în vedere că aceas-ta are o fată de vârsta ei. "Am avut mici dispute, dar, în acelaşi timp, ca şi comunicare interpersonală, a fost una foarte bună. Este o doamnă care are o fată aproape de vârsta mea, drept care am vorbit foarte mult ca între prietene", a spus Roberta Anastase. Ea a spus că este o opţiune personală a Aurei Vasile şi îi doreşte succes în carieră.

"Mă bucur că a făcut acest gest. Este o opţiune personală a dumneaei. Îi doresc mult succes în cariera politică, aşa cum doresc tuturor colegilor. În Parlament sunt momente de culoare, majoritatea sunt foarte serioase. Diferenţele de opinie nu dis-par niciodată, dar nici nu e bine pentru sănătatea democraţiei", a adăugat Anastase.

Mircea Toader, surprins de trecerea Aurei Vasile la UNPR: "Cu cine mă mai războiesc în Parlament? "

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, ieri, că trecerea deputatului Aura Vasile de la PSD la UNPR este o "surpriză totală", că este o pierdere pentru PSD şi un câştig pentru coaliţie, arătând că, atât timp cât face parte din UNPR, Aura Vasile este primită cu "braţele des-chise". "Este o surpriză totală. Dând la o parte partea normală şi oficială, cu cine mă mai războiesc acum în Parlament?", a comentat Toader. El a spus că plecarea Aurei Vasile de la PSD este o pierdere pentru acest partid, având un vedere că aceasta "a fost un deputat foarte documentat şi foarte acid în discurs".

"În afară de polemicile din Parlament, a fost o colegă în adevăratul sens al cuvântului. Atât timp cât face parte din UNPR, o primim cu braţele deschise", a adăugat Toader.

Aura Vasile - la "partidul cucilor", care face "prostituţie", fiindcă-i împărtăşeşte valorile

Aura Vasile este unul dintre cei mai vocali parlamentari şi nu este depăşită de nicio altă femeie deputat sau senator ca număr al luărilor de cuvânt. Aura Vasile s-a remarcat printr-un discurs acid, îmbogăţit cu epitete şi metafore adesea lipsite de eleganţă, îndreptate împotriva puterii, în special a PDL. Nu a scăpat de acestea nici UNPR, care a fost catalogat de Aura Vasile "un partid de cuci", a cărui activitate se numeşte "prostituţie".

Aura Vasile a declarat în plenul Camerei, în toamna anului trecut: "Preşedintele acestui partid, UNPR şi cum se mai numeşte, pe lângă calitatea de general de intendenţă, a descoperit că era şi cunoscător al păsărilor, ornitolog. Făcea trimitere la o serie de păsări, probabil numai de dânsul ştiute, pe ce criterii. Eu am să-i spun aşa: că dânsul este un cuc şi conduce un partid de cuci şi trebuie să ne gândim de ce. Pentru că cucul este singura pasăre care trăieşte singură. Cucul este singura pasăre care nu-şi cloceşte ouăle şi, teoretic, încearcă să le vâre în cuiburile altor păsări. Conduce un partid de cuci pentru că toţi cei care sunt pe lângă domnia sa sunt toţi nişte însinguraţi".

La schimbarea Regulamentului Camerei pentru a permite UNPR să-şi formeze grup parlamentar şi să aibă toate beneficiile oferite de acest statut, Aura Vasile acuza PDL că a "călcat în picioare democraţia" şi a încălcat Constituţia. Aura Vasile îi spunea lui Cezar Preda că a votat pentru "a da ghes traseismului politic", potrivit Mediafax.

Cu doar puţin mai mult de jumătate de an în urmă Aura Vasile spunea despre UNPR: "Ceea ce colegii din acel grup parlamentar au făcut se numeşte prostituţie şi, atunci când prostituţia este plătită, se numeşte curvă!".

În alte ocazii, Aura Vasile, critic vehement al puterii, cerea, spre exemplu, demisia ministrului Educaţiei, acum coleg de coaliţie cu ea, pe care îl numea "cioclu semianalfbet". Ea mai critica PDL pentru modul "abuziv" în care sunt conduse lucrările Camerei Deputaţilor: "cu bocanci cu placheuri, murdari de noroi".

Nici şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, nu a scăpat de săgeţile Aurei Vasile, el fiind numit de aceasta "diavolul cu pantofii găuriţi, trimis de Scaraoschi pentru distrugerea poporului român".

De altfel, chiar ieri dimineaţă, când încă oficial era membră PSD, Aura Vasile a postat pe blogul său un discurs vehement împotriva puterii, cu referiri inclusiv la UNPR, prin care invita parlamentarii din coaliţia guvernamentală să voteze moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie.

"O majoritate parlamentară de strânsură, un conglomerat bine cimentat de infracţiune, înşelătorie, şantaj, laşitate, trădare şi micime", caracteriza Aura Vasile coaliţia de guvernare, în postarea de ieri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O fi dusa cu sorcova, saraca. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb