Deputatul Cornel Zainea a demisionat din USR şi din Parlament

A.P.
Politică / 8 octombrie 2020

Deputatul Cornel Zainea a demisionat din USR şi din Parlament

Deputatul USR Cornel Zainea şi-a anunţat joi demisia din partid şi din Parlament pe fondul scandalului intern izbucnit pe fondul stabilirii candidaţilor la alegerile generale stabilite pentru 6 decembrie, printr-un mesaj pe Facebook.

Acesta este mesajul dumnealui de pe Facebook: "În 2016 am intrat în politică plin de entuziasm şi dorinţă. Nu ştiam cum trebuie construit un partid sau cum ar trebui să fie lucrurile în Parlament, dar am descoperit pe parcurs că ambele merg pe drumul greşit.

Am luptat în USR pentru principiile şi valorile în care cred. Pentru interzicerea cumulului de funcţii care creează baroni locali. Pentru vot reprezentativ. Pentru transparentizarea cheltuirii sumelor forfetare ale parlamentarilor. Am vorbit sistematic despre meritocraţie, despre cum ar trebui să măsurăm performanţa unui parlamentar. Unele din aceste lupte le-am pierdut. USR şi se pare că şi PLUS devin partide în care câştigă cine "are control pe filială".

Demisionez din USR. Dar şi din Parlament!

Din acest punct, cred că doar un mesaj politic extrem de puternic mai poate produce schimbările pe care societatea le aşteaptă de 30 de ani. Limitarea mandatelor pentru orice funcţie publică. Vot pentru persoane, nu pentru liste. Un stat în care oamenii ajung în funcţii pe merit, nu un stat capturat de impostori.

Într-un gest de onoare pe care îl consider obligatoriu, fiind ales deputat pe listele USR, mi-am dat şi DEMISIA DIN PARLAMENT. Oricum ar fi urmat s-o fac în ultima zi de mandat, pentru a nu rămâne cu tinicheaua pensiei speciale agăţate de coadă. E o discuţie mai veche între parlamentarii USR, încă de la preluarea mandatelor, de care colegii mei sper să nu uite. Dacă corupţia este considerată un CANCER al societăţii româneşti, cred că pensia specială este un fel de... COVID: îi omoară cu zile pe cei vulnerabili, în timp ce "norocoşii" nu prezintă niciun fel de simptome!

Ce va urma

Nu plec nicăieri. Sunt tot ilfovean, locuiesc tot în Chiajna. În acest moment, evaluez implicaţiile pentru o candidatură independentă la Camera Deputaţilor, în Ilfov. Semnături, campanie cu cheltuielile aferente... Munca începută în parlament nu trebuie să se piardă. Decizia mea nu are nimic de a face cu echipa din Chiajna, dimpotrivă, le voi rămâne aproape, din orice postură, în luptele care urmează.

La final, vă mai spun doar atât: cred în schimbarea reală, iar aceasta depinde de noi toţi, colectiv şi individual."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Să rămănă 150 + cei din UE e mega suficient !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb