DEPUTATUL LIBERAL OVIDIU RAEŢCHI: "Marcel Ciolacu să îşi ceară scuze faţă de UE pentru atacurile din partea PSD din ultimii ani"

I.Ghe.
Politică / 31 mai 2020

"Marcel Ciolacu să îşi ceară scuze faţă de UE pentru atacurile din partea PSD din ultimii ani"

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi declară că dacă actuala conducere PSD îşi doreşte să se îndepărteze de imaginea de "partid problemă" de la nivelul UE, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, e obligat să-şi ceară scuze în numele partidului pentru "acuzaţiile nefondate" la adresa UE din ultimii ani şi să afirme că aderă în mod public la valorile europene.

"Ciolacu să îşi ceară scuze în raport cu Uniunea Europeană pentru atacurile PSD din ultimii ani şi să afirme public aderenţa PSD la valorile UE (...) Dacă actuala conducere PSD îşi doreşte să se îndepărteze de imaginea de partid problemă de la nivelul UE, atunci Marcel Ciolacu este obligat să îşi ceară scuze în numele partidului pentru toate acuzaţiile nefondate şi pline de ură la adresa Uniunii şi să afirme explicit că aderă în mod public la valorile europene. Modul exemplar în care UE tratează România în contextul crizei Covid trebuie admis chiar şi de PSD", afirmă deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, într-un comunicat de presă remis astăzi Redacţiei.

Potrivit acestuia, cel mai mare plan de relansare economică din istoria Uniunii Europene, dezvăluit pe 27 mai, alocă României 33 de miliarde de euro, majoritatea nerambursabili, a şasea sumă din totalul de 27 de state din Uniune.

"Este o realitate care confirmă viziunea forţelor reformatoare şi proeuropene din România şi care trimite în ridicol abordarea eurosceptică a PSD din ultimii ani. Anul trecut, în mai, Liviu Dragnea argumenta la Galaţi că francezii sunt geloşi pe români, că olandezii vor să fure Portul Constanţa şi că liderii europeni se tem de dezvoltarea economică a României. Mai mult, potrivit fostului lider PSD, 'ţara noastră a fost transformată în ţapul ispăşitor al jocurilor de putere dintre familiile politice europene', toţi oficialii UE sunt implicaţi într-o conspiraţie împotriva statului de drept din România, aderarea la valorile UE înseamnă, de fapt, slugărnicie şi, nu în ultimul rând, s-ar zvoni prin Uniune despre România că este 'o ţară prea coruptă ca să aibă drepturi depline'. Iar aceste acuzaţii nu erau izolate în rândul membrilor PSD", a declarat Raeţchi.

El a spus că, din contră, PSD a ajuns în situaţia de a fi plasat pe lista AFP a partidelor eurosceptice din Uniune. "În contextul alegerilor europarlamentare de anul trecut, retorica populistă şi patriotardă devenise cea mai importantă componentă a misiunii PSD de îndoctrinare şi radicalizare a cetăţenilor români, ajungându-se chiar la însuşirea teoriilor 'conspiraţiei Soros' - acuzat că plăteşte câini să protesteze şi că încearcă să îl asasineze pe Liviu Dragnea trimiţând oameni să se uite urât la el", a mai adăugat deputatul liberal Ovidiu Raeţchi

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Are dreptate Geo asta. Pentru insulttele aduse ue Ciolacu trebuie sa-si ceara scuze iar pnl trebuie sa acorde compensatii la ue, sa dea moka lemn, porumb. gaze, petrol

    1. Bai rigorilor. Sa va duceți voi sa va prigoniți la Înalta Poartă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb