DEPUTATUL UDMR, PETRU LAKATOS:  "Ministerul Tineretului ştia că nu este organizatorul evenimentelor din 2 Mai"

Cristina Mihalaşcu
Ziarul BURSA #Politică / 8 iulie 2009

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a ştiut de la bun început că nu este organizatorul evenimentului "Ziua Tineretului" din Costineşti şi că sarcina revenea unor firme private, din moment ce în anexa contractului încheiat de minister cu firma Mark SRL (subcontractant al firmei Artisan) apare sloganul şi descrierea evenimentului de tineret "MTV Days", a declarat, ieri, deputatul UDMR, Petru Lakatos, în cadrul comisiei parlamentare de anchetă a ministrului Ridzi.

În completarea sa, deputatul PSD+PC, Dumitru Chiriţă, a declarat că din suma de 120.000 de euro primită pentru evenimentul din Costineşti, firma Mark a cheltuit numai 25.000 de euro, ceea ce face ca acei 95.000 de euro rămaşi din banii publici să fi dispărut fără urmă.

Concluzia deputatului PSD+PC a fost aceea că singura contribuţie a MTS în organizarea evenimentului din 2 mai este "un singur banner cu sigla ministerului pe scenă".

De altfel şi jurnalistul Cătălin Tolontan, rechemat la audieri de către membrii comisiei pentru clarificări, a declarat că evenimentul "MTV Days", organizat de Media Pro Pictures, un partener comercial şi firma Artisan, a fost promovat pe posturile de televiziune încă din 22 aprilie, ceea ce face imposibilă ignoranţa MTS înainte de semnarea contractelor şi până la debutul evenimentului pe 2 mai.

MTS: "Atribuirea contractelor a fost făcută pe criteriul preţului celui mai mic"

Florina Butoi, preşedintele Comisiei de evaluare din cadrul MTS, a declarat în cadrul audierilor că, în vederea atribuirii contractelor de achiziţie către firmele Mark şi Artisan, criteriul de care s-a ţinut cont a fost "preţul cel mai mic".

Acest criteriu vine în contradicţie cu cheltuielile efective pentru aceste evenimente organizate în Costineşti şi în Capitală, care se ridică la cifra impresionantă de 630.000 de euro, după alte calcule chiar la 700.000 de euro.

"Pentru evenimentul din 2 mai am trimis trei oferte şi am primit două participări, cele ale firmelor Mark şi Artisan", a declarat Florina Butoi.

Preşedintele comisiei de evaluare a mai precizat că în caietul de sarcini nu era prevăzută opţiunea de subcontractori (deşi la audierile de ieri au apărut cel puţin trei nume) şi nu au apărut criterii legate de bonitate sau experienţă.

Întrebată de deputatul PNL Bogdan Olteanu dacă este normal să declare câştigătoare două firme care au acelaşi administrator şi aceiaşi acţionari, domnia sa a răspuns că nu există stipulat vreun impediment legat de acest lucru.

Socaciu: "Comportamentul MTS, inacceptabil"

Deputatul Victor Socaciu a ţinut să menţioneze că MTS se comportă "inacceptabil", de vreme ce comisia i-a cerut de o săptămâna contractele încheiate, nota de fundamentare şi raportul de recepţie, şi ministerul nu a trimis nimic.

De asemenea, membrii comisiei parlamentare solicită şi aşteaptă rezultatele unei decizii asumate de ministru la audieri, anume derularea auditului intern în cadrul MTS.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb