Revenirea Băncii Naţionale a României (BNR) în legalitate, prin publicarea veniturilor conducerii, a născut noi întrebări despre cum şi-a încasat Guvernatorul Băncii Centrale Mugur Isărescu indemnizaţia de pensionare, de vreme ce nu a ieşit efectiv la pensie.
Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Centrale, a declarat că, anul trecut, Mugur Isărescu a încasat peste jumătate din indemnizaţia de pensionare, care are un cuantum total de 12 salarii nete lunare (adică aproximativ 114.000 euro, din care 60.000 de euro le-ar fi încasat în 2015).
În urmă cu o lună, Guvernatorul BNR a susţinut că nu a depus dosarul pentru pensionare, deşi a împlinit vârsta legală ca să iasă la pensie în anul 2014.
Mugur Isărescu a afirmat: "Conform codului muncii, din 1 iunie 2014, la împlinirea vârstei de 64 de ani şi zece luni, am îndeplinit condiţiile cumulative de lucru şi stagiul de pensionare, dar contractul meu de muncă cu BNR a continuat pe baza deciziei Parlamentului de numire în funcţia de Guvernator. Nu am depus cerere de pensie la Casa Teritorială de Pensii şi, ca urmare, nu mi s-a calculat, nu mi s-a stabilit, nu am încasat pensie şi nu s-a cumulat pensia cu salariul. Am considerat că acesta este un gest normal şi frumos, să nu încasez şi pensie atâta vreme cât încasez un salariu de la BNR. Pensia va intra în plată după depunerea acestui dosar, conform articolului 103 al Legii pensiilor 263/2010 şi nu se plăteşte sub nicio formă retroactiv, indiferent când are loc această depunere a dosarului".
Sunt persoane care consideră că, dacă Mugur Isărescu nu şi-a depus dosarul de pensie, atunci nu ar fi trebuit să încaseze indemnizaţia aferentă.
Dacă Guvernatorul BNR a luat prima de pensionare de la Banca Naţională, înseamnă că se consideră îndreptăţit la pensie, opinează analistul economic Lucian Isar.
Domnia sa a susţinut încă de la început că Mugur Isărescu ar încasa, de la BNR, 40.000 de euro lunar. Vineri ne-a confirmat că suma avansată ar reprezenta veniturile nete lunare ale Guvernatorului.
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a publicat, joi, declaraţia de avere a Guvernatorului, din care reiese că venitul lunar mediu, în 2015, a fost de circa 21.000 de euro.
Fostul bancher Lucian Isar ne-a spus că "veniturile pe 2014 sunt superioare celor din 2015". Întrebat de ziarul BURSA dacă cei 40.000 de euro includ şi suma pe care ar trebui să o primească Mugur Isărescu din pensie, în cazul în care ar avea pensie, Lucian Isar ne-a declarat: "Da, am scris explicit de la prima postare (n.r. http://lucianisar.com/uncategorized/veniturile-guvernatorului-bnr-ating-40-de-mii-euro-pe-luna/). Pensia pe limita de vârstă este un drept constituţional. Eu nu ştiu cu siguranţă dacă a depus sau nu. Nu este prima dată când minte public. Parlamentarii nu ştiau că e pensionar când l-au revocat. Dacă a luat prima de pensionare de la BNR, înseamnă că se consideră îndreptăţit la pensie".
Reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii ne-au spus că indemnizaţia de pensionare nu este prevăzută în Legea pensionării, ci în Contractul Colectiv de Muncă al societăţii care o acordă, banii nefiind daţi de către stat, ci de instituţia respectivă, care stabileşte condiţiile de acordare a acestui tip de indemnizaţie. "Ca să spunem dacă indemnizaţia este legală sau nu, trebuie să ştim ce scrie în contractul colectiv", au completat sursele citate.
Sunt şi analişti care consideră că încasarea indemnizaţiei de pensionare de către Guvernator fără ca el să aibă dosar de pensie este un abuz şi contravine legii, fiind necesară o cercetare a Curţii de Conturi.
Avocatul Şerban Pâslaru ne-a precizat: "Nu cred că se poate pune problema legalităţii plăţii unei asemenea indemnizaţii, atâta vreme cât aceasta nu cunoaşte o consacrare legală. Indemnizaţia amintită pare mai degrabă o premiere pentru fidelitate sau de tip aniversar, iar condiţiile de acordare sunt probabil cele prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă sau în Contractul Individual de Muncă. Depinde ce spun clauzele care prevăd acordarea acestei indemnizaţii - ar putea permite solicitarea acesteia doar în momentul pensionării efective sau poate că este suficientă simpla îndeplinire a condiţiilor de pensionare, indiferent de continuarea sau nu a raporturilor de muncă. Aceste cerinţe sunt stabilite între angajat şi angajator, vorbim deci de legea părţilor".
Alţi specialişti vorbesc despre moralitate şi susţin că este cu totul neetic ca Mugur Isărescu să ia indemnizaţie de pensionare fără să fie pensionat. Indiferent cum ar acoperi formal această primă, Isărescu a comis o fraudă morală, dacă nu cumva şi una legală, pentru că indemnizaţia de pensionare are justificare doar dacă a ieşit la pensie, spun analiştii citaţi, adăugând: "Mai mult, în sectorul bugetar, indemnizaţiile de pensionare au fost eliminate în 2010, aceasta fiind una dintre măsurile adoptate după declanşarea crizei. Însă, Banca Naţională a României nu s-a inclus în măsurile de austeritate, deşi le-a promovat".
Sursele citate menţionează, însă, şi că BNR se autofinanţează, iar funcţionarii săi nu sunt plătiţi de la bugetul statului.
Adrian Vasilescu, consultant de strategie în cadrul BNR, a afirmat, vineri, în emisiunea Exces de Putere, de la Antena 3, că indemnizaţia de pensionare pe care a încasat-o Guvernatorul este "o indemnizaţie care se dă în BNR după ce ai lucrat un număr de ani şi ai ajuns la vârsta de pensionare".
Anterior acestei afirmaţii, domnul Vasilescu menţionase că această sumă echivalentă cu 12 salarii ar fi "un cadou de despărţire". Expresia lui Adrian Vasilescu a stârnit sarcasmul printre invitaţii prezenţi în emisiune, reacţii la care Adrian Vasilescu a explicat: "Expresia mea a fost, de fapt, o metaforă, am folosit un cuvânt nefericit. Este vorba de fapt de o indemnizaţie care se dă după ce ai lucrat un număr de ani şi ai ajuns la vârsta de pensionare".
Deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir ne-a spus că, pe marginea acestui subiect, va solicita Parlamentului înfiinţarea unei comisii de anchetă care să verifice în ce condiţii Mugur Isărescu a încasat indemnizaţia de pensionare înainte "să se despartă" de banca centrală.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 00:25)
O idee buna ar fi ca DNA-ul sa ancheteze cum deputatul Zamfir a ascuns spaga luata de la speculantii imobiliari Stanescu, Hadarean, Ciubotaru, Tarnoveanu, etc., sub forma unui "credit" luat de la offshoreul Maytal&Mayan, a carei singura activitate economica a fost sa ii dea lui un "imprumut".
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 02:04)
Crezi ca va scrie Bursa despre acest offshore? Sau exces de putere?
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 05.09.2016, 09:25)
Mesaj eliminat, conform regulamentului.
1.3. Si daca..... (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 09:53)
Cica zamfir cere penalilor de parlamentari sa ancheteze cum a incasat Isarescu prima de pensionare? DAR DACA REIESE CA A INCASAT-O CONFORM LEGII, [fragment eliminat, conform regulamentului]????
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 09:56)
Probabil se duce. Oricum, dacă Isărescu a încălcat legea nu se întâmplă absolut nimic. Asta face de 26 de ani.
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 05.09.2016, 10:08)
Mesaj eliminat, conform regulamentului.
1.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 10:30)
Raspundeti cu o alta intrebare....va tremura presul de sub picioare.....nu uitati consumatorii chf va vor arata ce pot....va disparea hotia bancior ....iar voi va rugam raspundeti.... .la intrebare...hahaha ...va sosit ceasul...va ti pus cu cine nu trebuia
1.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 12:35)
valeu, avalansa de greseli gramaticale marca debitretarzilor chf
1.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 13:07)
N-auzi, nene, ca nu-i in lege asta, ci in Contractul de munca?
1.9. sigur (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de dan în data de 14.09.2016, 15:28)
Nu dar sunt sigur ca "independentul " Hotnews ...va scrie , trol anonim
1.10. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.8)
(mesaj trimis de opris dna în data de 14.09.2016, 15:31)
citeste "nene anonim " pardon TROL anonim ,tot articolul cap, coada
"Mai mult, în sectorul bugetar, indemnizaţiile de pensionare au fost eliminate în 2010, aceasta fiind una dintre măsurile adoptate după declanşarea crizei. Însă, Banca Naţională a României nu s-a inclus în măsurile de austeritate, deşi le-a promovat".
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 00:40)
Intre ziaristii Bursa si cei de la Click nu este nicio diferenta. Click spune in titlu: Să tot lucrezi la BNR! Salarii uriașe, bonusuri și indemnizații de pensionare.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de MAKE în data de 05.09.2016, 09:48)
Tu nu vezi nici o diferenta intre titlul din BURSA "DEPUTATUL ZAMFIR:
"Cer Parlamentului să ancheteze cum a încasat Isărescu indemnizaţia de pensionare"" si titlul din Click "Să tot lucrezi la BNR! Salarii uriașe, bonusuri și indemnizații de pensionare".
OK.
Este clar ca esti din BNR, pentru ca nici BNR nu vede nici o diferenta intre declaratia de avere a lui Isarescu de pe site-ul ANI si cea de pe site-ul BNR.
Cum iti explici lipsa voastra de discernamint, cititorule de Click?
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 12:33)
Make este un scriitor de tip Click
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de MAKE în data de 05.09.2016, 13:11)
Ihi, hmm, ttt, aha, iu, ups, uau!
2.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de MAKE în data de 05.09.2016, 13:14)
Si mai stiu: mega, super, extra si hai, ma lasi?!
3. fără titlu
(mesaj trimis de Cristi C în data de 05.09.2016, 01:46)
Oare Zamfir știe legea? Pentru că este clar că analiștii citați de Bursa sunt niște dobitoci. Este regulamentar să folosesc acest cuvânt pentru că nu știm cine sunt. Ei fac analize iar efectul digestiei lor este aruncat către public.
Dacă citim Codul Muncii dar și precizările BNR din contractul colectiv, iată ce găsim.
"La încetarea contractului individual de muncă, potrivit prevederilor art. 56 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, salariații Băncii Naţionale a României beneficiază de o indemnizație de pensionare, egală cu 12 salarii"
Codul Muncii spune așa:
"ART. 56
(1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
c) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;" etc
Deci, iată cronologia evenimentelor.
8 oct 2009, Parlamentul adoptă Hotărârea 35 pentru numirea CA al BNR
11 oct 2009, Hotărârea intră în vigoare pe un termen de 5 ani, până în 10 oct 2014
11 oct 2009 (sau 10 oct 2009, dupa terminarea programului): seful/sefa de HR din BNR ciocăne la ușa lui Isărescu și îi dă spre semnat noul contract individual de muncă pe termen determinat.
1 aug 2014: seful/sefa HR din BNR intră cu un tort în mână (sau tortul așteaptă deja în birou, fiind dat de Isărescu), spune "La Mulți Ani, dle Guvernator". Astăzi împliniți 65 de ani și aveți stagiul complet de cotizare. Vă doresc multă sănătate și am venit să vă spun că, potrivit legii, art 56, alin (1), lit c), contractul dv de muncă "existent încetează de drept". Ce am semnat noi pe 11 oct 2009 nu mai are valoare. Prin urmare, încetează de drept. Am două vești pentru dv.
Prima veste este că nu mai aveți contract de muncă valid cu BNR. Iar rezultatul este că acest lucru vă califică pentru plata indemnizației de pensionare.
A doua veste este că, potrivit mandatului primit de la Parlament, pe termen de 5 ani, trebuie să semnăm un nou contract de muncă. Acum, potrivit art 83 din același Cod al Muncii.
"ART. 83
Contractul individual de muncă poate fi încheiat pentru o durată determinată numai în următoarele cazuri:
g) angajarea pensionarilor care, în condiţiile legii, pot cumula pensia cu salariul;
h) în alte cazuri prevăzute expres de legi speciale ori pentru desfăşurarea unor lucrări, proiecte sau programe."
Isărescu răspunde (probabil): Ca să nu existe probleme referitoare la cumularea pensiei, atunci nu îmi depun dosarul și deci renunț la ea până când îmi expiră și acest contract de muncă, pe 10 oct 2019.
Referitor la analiștii anonimi pe care Bursa îi citează, eu zic să le vedem rata de succes.
4 sep 2015, Bursa, "Apus de soare"
" Mugur Isărescu şi-ar putea depune demisia până în luna octombrie din funcţia de guvernator al Băncii Naţionale, ne-au declarat trei surse diferite din industria financiară. Unele din aceste voci susţin că Mugur Isărescu se va pensiona, în ciuda faptului că mai sunt patru ani din actualul său mandat ca guvernator BNR, altele spun că va prelua funcţia de premier în cadrul unui guvern de tehnocraţi, care va pregăti alegerile de anul viitor. "
Mie mi se pare că ce trei crai din Apus de Soare sunt aceiași și în acest caz. Iar pe analiza lor nu ar face pipi nici măcar un maidanez cocalar.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 02:17)
Analiza buna. Sint maidanezu cocalar si ai dreptate nu pot face pipi. Dar cum de ti-ai data seama ?
In toata analiza ai uitat sa stabilesti celeritatea legilor mentionate, in rest e buna.
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 03:33)
Te-ai straduit mult ca sa ajungi sa spui ceea ce spune si articolul?
" Adrian Vasilescu, consultant de strategie în cadrul BNR, a afirmat, vineri, în emisiunea Exces de Putere, de la Antena 3, că indemnizaţia de pensionare pe care a încasat-o Guvernatorul este "o indemnizaţie care se dă în BNR după ce ai lucrat un număr de ani şi ai ajuns la vârsta de pensionare"."
De ce nu-ti dai jos pantalonii cand faci pipi pe Adrian Vasilescu?
Nu simti caldura?!
3.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 08:53)
Daca Vasilescu are dreptate, de ce mananca cu noduri analistii si de ce se streseaza Bursa?
3.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 09:42)
Ce spui tu nu se leaga cu ce spune Suciu. Din 8 oct 2009 si pana in 1 august 2014, cat sustii tu ca a durat contractul individul de munca de dinaintea indeplinirii conditiilor de pensionare, nu sunt nici macar 5 ani intregi. Care va sa zica, Isarescu se incadra la 8 salarii, ca indemnizatie de pensionare, nu la 12, asa cum a spus Suciu joi si vineri, afirmand inclusiv ca jumatate din indemnizatie, respectiv 60.000 de euro, a incasat-o in 2015. Deci, ceva tot nu se leaga...sa se ancheteze si sa se faca lumina...sa stim si noi care varianta este adevarata si daca s-a incalcat vreo dipsozitie legala sau contractuala...
3.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.3)
(mesaj trimis de MAKE în data de 05.09.2016, 09:56)
Nu stiu cum maninca analistii, dar BURSA nu se streseaza.
Noi, doar, ne facem slujba.
3.6. Din pacate... (răspuns la opinia nr. 3.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 10:43)
Din pacate va lipseste deontologia profesionala nefiind echidistanti. Inclusiv titlul in care afirmati ca diferenta dintre ce a raportat ANI si BNR este de 1.144.069 lei este realizata pentru a induce in eroare cititorii. La prima citire ai impresia ca suma respectiva reprezinta diferenta totala intre raportari, pentru ca ulterior sa vezi ca este de fapt diferenta de afisare a unei rubrici. In plus cei de la Antena 3, prin lipsa lor de informare au pus intrebari la care puteau sa afle raspunsul prin simpla parcurgere a raportului anual, intocmit de BNR. Probabil cei de la Antena 3 nici nu au intrat pe site-ul BNR si probabil habar nu aveau ca exista un astfel de raport. Ei cunosc doar raporturi "lingvistice" ca sa le spun asa....
3.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.6)
(mesaj trimis de MAKE în data de 05.09.2016, 11:50)
V-ati obisnuit sa faceti afirmatii, fara nici o legatura cu realitatea. Titlul articolului meu este ireprosabil, din punct de vedere informational: "Intre declaratiile afisate de BNR si ANI..."; faptul ca tu schimbi cuvintele, afirmind ca as fi vorbit despre "raportari", nu ilustreaza decit reaua ta credinta, ca sa poti ulterior sustine ca ne lipseste deontologia si n-am fi echidistanti.
Adevarul este conditie fara de care nu ma apuc sa scriu, daca asta agreem ca asigura "echidistanta". Pe de alta parte, minciunile lasa indiferent pe mort sau pe imoral si cum eu, desi am trait de ajuns, nu ma consider nici unul, nici altul, reactionez. Iar reactiile nu sint "echidistante", intre adevar si minciuna.
Cit despre deontologia jurnalistica de la Antena 3, Dumnezeu cu mila. Ce a patit Dan Suciu consider ca a meritat, pentru ca n-a fost decit o rafuiala intre ziaristi de aceeasi teapa.
Imi pare rau doar de Adrian Vasilescu, a carui indelungata cariera il face impropriu pentru astfel de confruntari. Desigur, este vina lui ca si-a ales astfel de pozitie, dar, desi nu am gasit dealungul anilor mai mult de 2-3 subiecte pe care sa fim de acord, deferenta fata de domnia sa este obligatorie. Ziaristii de la Antena 3 i-ar putea fi stranepoti, iar longevitatea il incarca cu naivitatea, de care nu se poate dezbara, ca lumea este de buna credinta.
3.8. P.S. (răspuns la opinia nr. 3.7)
(mesaj trimis de MAKE în data de 05.09.2016, 11:52)
Macar aceasta naivitate ar trebui sa impuna respect.
3.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 12:40)
Alooo, dnu de la 3.4. Vechimea in munca la un angajator se insumeaza. Daca ai 100 de contracte de catre 3 luni, vechimea ta in munca este de 25 de ani la expirarea ultimului.
3.10. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 13:12)
Nu te mai chinui sa le explici. Astia nu sunt interesati de adevar sau de lege.. Singurul lucru pe care il vor e sa li se stearga datoriile la banci si, in cazulbursa si dandamake, sa le creasca putin traficul ca saia salariile. Chiar nu merita sa te tavalesti in noroi cu ei.
3.11. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.10)
(mesaj trimis de MAKE în data de 05.09.2016, 13:25)
M-am scos.
Macar nu mai zici c-as fi prietenul din presa al lui Lucian Isar si Daniel Zamfir, ca-s platit de creditatii CHF sau ca- s subordonat lui Piperea.
Sa-mi creasca traficul si sa dau salariile mi se par interese licite, greu de indeplinit cind public adevarul si cer respectarea legii, dar, uite ca reusesc.
Daca nu-ti place sa te balacesti in "noroiul" asta cu noi, atunci n-ai decit sa faci ceea ce ai facut si pina acum.
3.12. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.11)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 14:23)
Pai de ce samai xic lucrurile alea cand sunt de domeniul evidentei pentru orice pesoana cu bun simt si obiectiva. Ti-am zis de suficiente ori ca sa pricepi daca ai fi vrut. E clar ca esti parte interesata si sper ca justitia va va da ce meritati cu destulamasura. Arat cealumeasca cat di cea diviba, pentru ca minciuna, specula si furtul trebuie la un moment dat platite.
3.13. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.12)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 15:04)
Postac bancar,iti tremura mâna pe tastatură, scrii ca un agramat, propozițiile tale nu au niciun sens, verși frustrare generată de impotență.
Ce să facă justiția? BNR a recunoscut că Isărescu a luat indeminzatie de pensionare fără să fi ieșit la pensie. Să constate justiția.
BNR este cel mai mare speculator de pe piata valutara din Romania.
Dupa 26 de ani de hotie si minciuna, autorii furturilor forțează retorică pe tema justiției.
3.14. Titlul articolului dumneavoastra (răspuns la opinia nr. 3.7)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 15:04)
Diferenta dintre titlul dumneavoastra si realitate este diferenta dintre cele doua expresii: "Am gasit o capra in trandafiri" si " Am gasit-o capra in trandafiri! ". Dumneavoastra dupa ce ati gasit capra, ati preferat sa folositi varinata a doua a titlului, lasand posibilitatea unei interpretari eronate !
3.15. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.13)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 15:11)
O, dandamake nu e deranjat daca cineva care zice adevarul e facut "postac bancar" si "impotent" :-))))
[Fragment eliminat, conform regulamentului.]
3.16. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.13)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 15:14)
Tu, taticule, vei plati cu siguranta in fata justitiei si a lui Dumnezeu pentru mizeriile si minciunilepe care le arunci asupra altora. Keep calm ca va leaga, asta e 100% sigur! :-)))))))
3.17. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.13)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 15:30)
postacule psihotic chf, citeste legislatia din comentariul 3 si afla acolo ce a recunoscut bnr
este altceva decat minti tu
3.18. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.12)
(mesaj trimis de MAKE în data de 05.09.2016, 16:20)
Nu scrisul harababurit, ci cel mai tare m-a delectat expresia "persoana obiectiva".
In mintea ta, lumea este alcatuita din persoane subiective si persoane obiective.
Sper sa ramin in viata mai mult si sa devin o persoana obiectiva cit mai tirziu.
3.19. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.16)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 16:27)
De ani de zile scriu despre securisti. Aștept să fiu chemat, legat, orice. Dacă-mi păsa nu scriam despre hoțiile penalilor din BNR.
3.20. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.15)
(mesaj trimis de MAKE în data de 05.09.2016, 16:33)
In mod evident, prin injuraturi, tu fortezi eliminarea unei parti din mesaj.
Pentru faptul ca schimbi doua litere intre ele, in cadrul injuraturii, te crezi abil si spiritual.
Insista.
La urmatoarea incercare, iti voi interzice accesul la mesaje.
3.21. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.20)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 05.09.2016, 16:37)
[Mesaj eliminat, conform regulamentului.]
3.22. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.11)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 05.09.2016, 16:49)
[Mesaj eliminat, conform regulamentului.]
3.23. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.14)
(mesaj trimis de MAKE în data de 05.09.2016, 17:03)
Comparatia nu este fericita, macar si pentru ca a doua nu este o propozitie corecta, dar imi inchipui ceea ce vrei sa spui.
Titlul meu, asa cum am mai afirmat, este ireprosabil.
Este ireprosabil informational, semnalind ca intre declaratia afisata de ANI si cea afisata de BNR exista o diferenta materiala, constind in aparitia cifrei valorice a veniturilor anuale, la ANI, dar nu si la BNR.
Pe de alta parte, titlul acopera si discrepanta valorica dintre declaratia publica a lui Dan Suciu, care a afirmat ca veniturile medii lunare ale guvernatorului sint de 16 000 de euro, fata de 21 000 de euro, cit rezulta de la ANI.
D aceasta diferenta de 5 000 de euro, Dan Suciu si-a amintit abia dupa ce ANI a desecretizat declaratia de avere a guvernatorului.
Prin urmare, titlul are calitatea jurnalistica sa semnaleze doua lucruri deodata, ambele adevarate, in 14 cuvinte, care contin si sarcasmul unei antifraze.
Articolul, la rindul sau, fundamenteaza titlul, facindu-l explicit, amindoua alcatuind un intreg.
Dupa cum observi, sint numeroase mesaje care incearca sa ma compromita pe mine, articolul, iar tu, titlul. Fara spor.
3.24. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.21)
(mesaj trimis de MAKE în data de 05.09.2016, 17:09)
Asa cum te-am avertizat ca voi face, daca insisti in mesaje infamante, ti-am interzis accesul la sectiunea de mesaje.
Vad ca te-ai grabit sa mai deversezi o data si la 3.22.
No problem.
4. Echitate, transparenta, principii ...
(mesaj trimis de Theraflu în data de 05.09.2016, 09:21)
Modelul BNR este foarte bun si este aplicat incet incet de toate institutiile statului, BNR, ASF, ..., companii de stat, ...... O idee foarte buna pentru Romania nascuta in catacombele de BNR printre tiparnitele de bani si iesita la lumina la aproape 26 de ani de la REVOLUTIE. Cate astfel de idei minunate aplicate Romaniei or zacea la subsolul BNR departe de lumina soarelui si puse putrezit spre disparitie totala pentru cei care vor veni . Bineinteles ca pana la sfarsitul implementarii toti care lucram pentru stat vom primi acest bonus de pensionare de la invatator, infirmiera, referent etc ... si pana la angajat BNR, ASF, agentii si agenturi de STAT. Daca este cineva nemultumit de acest bonus national il va putea refuza sau iti pune postasul caramida in cutia postala. cei ce au facut acest regulament cum au ajuns la 12 salarii si nu mai multe ! O medalie sau o moneda de bronz, argint sau aur nu era de ajuns ? Oare au gandit acest bonus ca echivalent al unei statui in fata BNR ? BRAVO BNR ! BRAVO ISARESCU ! Un exemplu pentru Romania !
"Dacă văd o nedreptate şi nu fac nimic să o îndrept, sunt laş." Confucius
Imi cer scuze ca sunt invidios pe aceste bonusuri si salarii !
P.S.
Trebuie sa am rabdare probabil pentru ca exista sigur o schema gandita de politicieni ca la Caritas si va ajunge la toata lumea dar deocamdata primesc primii, cei mai buni cei din fata veteranilor de razboi, cei care nu au,.. . Ma asez la rand si platesc impozitele ...
5. anchetaaaaa!!!!!
(mesaj trimis de sorin în data de 05.09.2016, 13:47)
sa-l anchateze pe acest arogant!!!!
5.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 13:57)
Data trecută când ați amenințat Parlamentul cu DNA-ul ați rămas fără Bogdan Olteanu.
Chiar vrei să-l ancheteze?
Isărescu e de acord? :))
5.2. isarescu achetat (răspuns la opinia nr. 5.1)
(mesaj trimis de sorin în data de 05.09.2016, 13:59)
ma refeream la isarescu sa fie anchetat...
5.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 14:15)
De cand e arogsnta ceva rau? In Italia si in UK la spalat cadavre inteleg canu se cade sa fi arogsnta, doamba Floare, dar de ce ar trebui sa fie ANCHETAT cineva pentru aroganta!!!!?
5.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 14:25)
Ai dreptate Sorine. Sa fie anchetat Zamfir.
Mai ia un credit de 105.000 de euro la Art Construct SRL, a cărei contabilă, conform României libere, era sora lui Victor Ponta. Firma este fireşte o abonată a contractelor publice, acţionarul majoritar al SC Art Construct 94 SRL fiind un anume Liviu Daniel Rotaru.
Cele patru maşini, plus o casă în Bucureşti, plus două credite care însumează 205.000 de Euro, îl fac pe Daniel Zamfir extrem de vulnerabil şi puţin credibil. Dintr-o leafă de parlamentar nu se pot ţine trei copii, patru maşini şi o casă.
Unul dintre imprumuturi este de la off-shore-ul Maytal & Mayan al carui director este:
Directors Moshe PESACH 7a, Brazilia Street, Bucharest, Romania 19 Mar 2012
Cine este Moshe Pesach de la care ia bani cu imprumut parlamentarul Daniel Zamfir? Un apropiat mafiot al lui Sorin Beraru.
Cu ajutorul prietenului sau, Moshe Pesach, si al firmei acestuia MT Trading, din Las Vegas, Sorin Beraru a constituit societatea Multisistem Industry, cu ajutorul careia a castigat zeci de licitatii de la FPS. Asa a reusit, in dispretul legii si cu complicitatea conducerilor fostului FPS, sa creeze un adevarat imperiu si sa incaseze milioane de dolari fara sa miste un deget. Afacerea Cico este unul din nenumaratele exemple ale sprijinului primit de Beraru de la autoritatile romane. Acum, convins ca in Romania totul este posibil, Beraru s-a gandit sa cumpere si justitia romana.
Ai dreptate, Sorine. Daniel Zamfir trebuie anchetat pentru relatii cu grupuri infractionale organizate.
5.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 14:47)
Tu crezi ca ii intereseaza asa ceva pe speculantii valutari si imobiliari sau pe amicii lor dela Bursa? Daca adevarul le-ar sterge datoriile la banci si la intretinere si le-ar plati salariile ar fi cei mai vajnici sustinatori ai adevarului. Insa doar minciuna, dezinformarea, improscarea cu noroi a lui Guran si Birchsl si lingusealala Zamfir si Piperea s-au dovedit lucrative. Nu-ti fa iluzii ca argumentele ar putea vreodata sa le schimbe placa.
5.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 15:06)
Securiștii l-au cautat in fund pe Zamfir si au insailat niste trazactii.
BNR i-a saracit pe romani fara legende si povesti. Exista documente.
5.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 15:27)
Zamfir insusi a scris in declaratia de avere despre imprumutul de la Moshe Pesach. Omul avea nevoie de bani. Altfel de ce s-ar fi casatorit cu Oana Stancu, platita foarte bine de trustul lui Voiculescu cu banii din santajele media?
5.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 15:29)
Deci esti de acord ca Zamfir e un hot populist care trebuie musai anchetat? Ca bati campii si nu se intelege
5.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.8)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 16:30)
Zamfir e vinovat. A rănit sistemul bancar probabil mortal în cazul unei crize financiare.
Aveți toate motivele să-l condamnați. :)))
5.10. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2016, 23:15)
Tremura rău postacul bancar dacă a ajuns sa arunce cu zoaie în Zamfir.
ASTA arata disperare.
Sa vedem pe unde o sa scoată cămașă postacul bancar când DNA o sa-l caute la venituri.
Prietenii postacului bancar știu de ce .
Spor la căutat fluturași de salariu.