DESFIINŢAREA RASDAQ, EFECTE ŞI ÎN PREZENT ASF dispune refacerea raportului de evaluare la "Nutricom"

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 ianuarie 2017

ASF dispune refacerea raportului de evaluare la "Nutricom"

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a obligat conducerea "Nutricom" Olteniţa să dispună refacerea raportului de evaluare al companiei, prin completarea/corectarea acestuia, astfel încât neconformităţile identificate de ANEVAR în fişa de verificare să fie înlăturate, potrivit unui raport al ASF.

La începutul lunii ianuarie 2015, acţionarii "Nutricom" au decis delistarea de pe piaţa Rasdaq, în baza legii de desfiinţare a acestui segment al BVB.

Legea 151/2014 a obligat emitenţii să decidă dacă se delistează sau se transferă pe unul din segmentele BVB, ieşirea de pe piaţa de capital generând drepturi de retragere pentru acţionari şi obligând emitenţii să parcurgă un proces de evaluare, pentru stabilirea preţului de retragere.

Reglementarea a generat multe probleme - fie companiile nu au res-pectat procedura de selectare a evaluatorului, fie procesul de evaluare a fost contestat, unele companii nici măcar nu şi-au convocat acţionarii, conform legii.

La "Nutricom", ASF a transmis Raportul de evaluare, întocmit de expertul autorizat independent Hârsescu Nicoleta, către ANEVAR în vederea exprimării unei opinii profesionale. Potrivit ASF, ANEVAR a răspuns, pe 14 decembrie 2016: "Neconformităţile identificate pot fi înlăturate prin corectarea/completarea raportului de evaluare de către autorul acestuia, iar din acest motiv considerăm că acelaşi evaluator autorizat Hârsescu Nicoleta este în măsură să procedeze la refacerea raportului de evaluare al societăţii «Nutricom» Olteniţa".

De asemenea, conducerea companiei trebuie să dispună măsurile necesare astfel încât acţionarii îndreptăţiţi să fie informaţi cu privire la noul preţ/acţiune determinat de expertul autorizat şi să efectueze regularizările necesare cu acţionarii care au încasat contravaloarea acţiunilor deţinute (dacă este cazul).

În martie 2016, ASF a obligat compania să solicite desemnarea unui nou expert care să efectueze evaluarea, în urma unei adrese a Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital.

Şi atunci, ASF a transmis către ANEVAR Raportul de evaluare întocmit de expertul autorizat independent Adina Laura Vişan, în vederea stabilirii preţului care urmează a fi plătit acţionarilor care îşi exercită dreptul de retragere în conformitate cu prevederile Legii nr.151/2014, care a răspuns: "Neconformităţile raportului de evaluare sunt multiple, astfel încât acesta nu mai poate fi refăcut de către autorul acestuia. Se recomandă refacerea raportului de evaluare de către alt evaluator".

La jumătatea anului 2015, Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) a transmis că este nemulţumită de modul în care Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR) monitorizează procesul de evaluare al societăţilor care se delistează de pe piaţa Rasdaq. Atunci, AIPC a considerat incorecte rapoartele de evaluare de la "Aromet" Buzău (simbol de piaţă ARMS), "Cozia Forest" Râmnicu Vâlcea (CFOR), "Coremar" Constanţa (REMO), "Coreal" Craiova (CRAL), "Forconcid" Râmnicu Vâlcea (FOND), "BAT" Bascov (BATV), "Nutricom" Olteniţa (NUTE), "BAT" Mediaş (BAME), "Microelectronica" Bucureşti (MICR), "Trocadero" Bucureşti (TROB), "Meduman" Vişeu (MEDU), "Bad" Rulmenţi Braşov (BARU) - evaluator Daniel Faur.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb