DEŞI ACUZĂ CNVM CĂ NU A PROCEDAT CORECT Kazahii acceptă să dea 90 de milioane de euro pentru Preluarea "Rompetrol Rafinare"

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 februarie 2010

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat, ieri, documentul de ofertă publică de preluare a companiei "Rompetrol Rafinare" (simbol RRC) iniţiată de Grupul Rompetrol, după ce reprezentanţii companiei s-au conformat cerinţei CNVM şi au crescut preţul din ofertă de la 0,0625 lei, cât propuseseră anterior, la 0,0741 lei/acţiune.

Comisia a invocat pentru acest preţ valoarea activului net contabil potrivit situaţiei financiare auditate depuse la CNVM la finele anului 2008.

Alături de documentul de ofertă, reprezentanţii "Rompetrol" au mai trimis Comisiei o scrisoare în care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de modul în care arbitrul pieţei de capital a gestionat oferta de preluare de la "Rompetrol Rafinare" şi au cerut o serie de clarificări.

Comisarul Bogdan Chetreanu a precizat, pentru ziarul BURSA: " Cei de la Rompetrol ne-au trimis o scrisoare de câteva pagini în care au făcut mai multe consideraţii de ordin literar pe tema ofertei de preluare, dar care nu are nicio relevanţă din punct de vedere juridic. Ei ne spun că nu sunt de acord cu decizia pe care am luat-o, că nu este corectă şi că îşi rezervă dreptul de a o contesta. Nu văd, însă, cum ar mai putea să o conteste, de vreme ce au acceptat-o şi s-au conformat".

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a respins, la finele lunii trecute, documentul de ofertă publică de preluare a "Rompetrol Rafinare". Comisia nu a fost de acord cu preţul de 0,0625 lei/acţiune pe care erau dispuşi să îl ofere kazahii şi le-a dat termen, până ieri, ca să depună documentaţia necesară derulării ofertei de preluare a acţiunilor RRC la preţul minim de 0,0741 lei/acţiune. Tot atunci, supraveghetorul pieţei de capital a decis să suspende de la tranzacţionare acţiunile RRC.

Oferta de preluare a "Rompetrol Rafinare" se va derula în intervalul 15 februarie-12 martie, fiind vizate 5.062.172.980 acţiuni RRC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb