DEŞI GHEORGHE FLUTUR SUSŢINE CĂ ACTUL NU ARE NEVOIE DE SEMNĂTURA LUI IONUŢ POPESCU, Hotărîrea "Tractorul" s-a pierdut prin cotloanele Guvernului

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 5 august 2005

Hotărîrea de Guvern care acordă producătorilor de tractoare 100 de miliarde de lei vechi nu a părăsit Guvernul, nici pentru a ajunge la Monitorul Oficial, nici pentru a fi semnată de cineva din Ministerul Finanţelor. Deşi, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat că hotărîrea nu are nevoie de semnătura ministrului finanţelor, Ionuţ Popescu, pentru a fi publicată în Monitorul Oficial, hotărîrea nu a fost urnită spre publicare. Deşi oficialităţile au declarat că actul normativ va fi trimis la Ministerul Finanţelor pentru obţinerea semnăturii, nici acolo nu a ajuns controversatul act.

Publicarea actului care acordă o subvenţie de 100 de miliarde producătorilor de tractoare devine extrem de importantă, în contextul în care minis-trul Finanţelor a declarat că, după apariţia lui, va lua în calcul să îşi dea demisia de la portofoliul pe care îl conduce. Ionuţ Popescu a declarat, după aprobarea actului normativ, că a ales să nu semneze documentul deoarece consideră că banii reprezintă un ajutor de stat acordat direct "Tractorului" Braşov.

Ministrul Gheorghe Flutur susţine că nu este nevoie de semnătura ministrului deoarece legea de funcţionare a Guvernului nu cere acest lucru.

Conform actului normativ, care a intrat în posesia noastră, în şedinţa de Guvern de săptămîna trecută, a fost aprobată, ca subvenţie, suma de 250 de miliarde de lei vechi, din care 100 de miliarde lei reprezintă doar subvenţia pentru tractoare. Ministrul Ionuţ Popescu spune că nu ştie exact care a fost suma aprobată, dar ţine minte că guvernanţii au avut în vedere să dea, pe lîngă cele 100 de miliarde de lei, un plus de 150 de miliarde de lei din bugetul de rezervă al statului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb