DEŞI I-AU SCĂZUT VÂNZĂRILE ÎN PRIMUL SEMESTRU, "Reuters" şi-a majorat profitul cu aproape 20%

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 iulie 2007

"Reuters" şi-a majorat profitul cu aproape 20%

"Reuters Group" Plc, furnizorul britanic de informaţii financiare care, în luna mai, a acceptat să fie preluat de "Thomson" Corp., şi-a majorat cu 19% profitul în primele şase luni ale lui 2007, în baza preţurilor mari percepute de la clienţi. Profitul net al companiei a fost de 114 milioane de lire sterline (232,9 milioane de dolari) sau 9,1 pence/acţiune în perioada ianuarie-iunie 2007, comparativ cu 96 milioane de lire ori 7,1 pence/acţiune în primele şase luni din 2006.

Vânzările "Reuters Group" au scăzut la 1,27 miliarde de lire, de la 1,28 miliarde anul trecut, ca urmare a deprecierii dolarului. În ambele cazuri (profituri şi vânzări), rezultatele sunt conforme aşteptărilor analiştilor.

" s-a concentrat pe creştere în primele şase luni din acest an, înregistrând cele mai bune rezultate semes­triale din ultimii cinci ani", a declarat directorul executiv al grupului, Tom Glocer.

"Reuters", cel mai mare furnizor mondial de informaţii financiare, derulează, de doi ani, un plan (Core Plus) menit să majoreze vânzările sale, prin investiţii. Acesta are un termen de aplicare de trei ani şi urmează unui program de trei ani de reducere a cheltuielilor, care a inclus vânzarea sau închiderea a peste 80 de unităţi.

Grupul "Reuters" va fi preluat de com­pania canadiană "Thomson", în schimbul sumei de 8,7 miliarde de lire sterline. Entitatea care ia naştere în urma acestei tranzacţii va fi numărul unu mondial în domeniul ştirilor financiare şi va realiza economii de 500 de milioane anual, în baza reducerii costurilor. Noul grup se va numi "Thomson-Reuters" şi va controla 34% din piaţa informaţiilor financiare, comparativ cu 33%, cât este cota agenţiei "Bloomberg", potrivit cifrelor Inside Market Data.

În prima jumătate a anului, "Reuters" a cheltuit 21 de milioane de lire (43 milioane de dolari), costuri asociate preluării sale de către "Thomson". Tranzacţia dintre cele două părţi mai trebuie să obţină aprobarea autorităţilor antitrust din SUA şi Europa.

"Reuters" are o valoare de piaţă de 7,9 miliarde de lire sterline, acţiunile grupului crescând cu 40% anul acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb