"Deutsche Bank" a primit avizul pentru preluarea unor active "ABN Amro"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 octombrie 2008

"Deutsche Bank" a primit avizul pentru preluarea unor active "ABN Amro"

"Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă din Germania, a primit acordul Uniunii Europene pentru achiziţionarea unor active bancare ale "ABN Amro" din Olanda, pentru suma de 709 milioane de euro (1,1 miliarde de dolari), în numerar. Este vorba despre operaţiuni de bancă comercială.

"Achiziţia nu va afecta sectorul concurenţial, deoarece noua companie va avea o cotă mică de piaţă în operaţiunile bancare în care şi sunt rivale directe", a anunţat Uniunea Europeană.

Activităţile care vor fi preluate sunt parte a diviziei business a "ABN Amro" din Olanda, care include două divizii corporate, 13 sucursale care oferă consultanţă comercială şi compania de servicii de factoring "IFN Finance" BV.

Banca germană, prezentă deja pe piaţa din Olanda, va deveni al patrulea furnizor important de servicii de cor­po­rate & investment banking din această ţară, după finalizarea tranzacţiei. Operaţiunile pre­luate se vor derula sub brandul "Deutsche Bank" şi vor deveni parte a diviziei Global Transaction Banking din cadrul băncii germane.

Activităţile bancare cum­părate de "Deutsche Bank" de­servesc 35.000 de oameni de afaceri şi 8.000 de clienţi privaţi, iar numărul angajaţilor din domeniu este de 1.400. Vânzarea activelor băncii olandeze a fost impusă grupului "Fortis" de către autorităţile europene anti­trust, după preluarea "ABN Amro"­. Aceasta a fost achizi­ţionată, anul trecut, de către consorţiul alcătuit din "Royal Bank of Scotland", "Fortis" şi "Santander".

Potrivit "Deutsche Bank", ope­ra­ţiunile achiziţionate de la "ABN Amro" au generat, în 2007, profituri înainte de taxe­ în valoare de aproxi­mativ 140 de milioane de euro.­ În luna aprilie, "Deutsche Bank" a anunţat prima sa pierdere trimestrială din ultimii cinci ani, ca rezultat al crizei financiare mondiale. În primul trimestru din 2008, cea mai importantă bancă germană a înregistrat pier­deri­ în valoare de 254 milioane de euro, comparativ cu un profit de peste trei miliarde de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb