DEUTSCHE BANK: Anul 2020 va reprezenta trecerea lumii într-o nouă etapă, cea a unei dezordini accentuate

J.P.
Internaţional / 10 septembrie 2020

Anul 2020 va reprezenta trecerea lumii într-o nouă etapă, cea a unei dezordini accentuate

Lumea este pe cale să păşească într-o nouă eră, se arată într-o analiză realizată de experţii Deutsche Bank. Fenomenul globalizării, care a creat creşterea economică rapidă din ultimii 40 de ani, se va termina, iar noua era va fi caracterizată de o etapă de "dezordine" accentuată, relatează Digi24.ro.

Analiştii Deutsche Bank argumentează că 2020 va reprezenta începutul unui nou superciclu structural. Astfel de evenimente "modelează tot, de la economii, la preţurile activelor, politică şi felul nostru de viaţă".

Echipa, condusă de Jim Reid, preconizează o "Eră a Dezordinii" care este accelerată, dar nu produsă, de noul coronavirus. Această nouă era va reprezenta începutul prăbuşirii activelor globale şi creşterea datoriilor la nivelul guvernelor şi corporaţiilor.

În ce priveşte situaţia geopolitică, tensiunile dintre SUA şi China vor fi caracteristice pentru perioada de dezordine, în condiţiile în care China îşi continuă drumul spre restaurarea rolului său istoric de putere economică masivă, susţinând, totuşi, propriile sale valori, distincte de cele ale Occidentului.

"O confruntare a culturilor şi intereselor se apropie, în condiţiile în care China se apropie de momentul în care va redeveni cea mai mare economie a lumii", se arată în raport.

Era Dezordinii - mai specific, următorii 10 ani, ar putea, de asemenea, să reprezinte o şansă pentru Europa să devină o mare putere şi să se consolideze mai mult prin integrare sau să ajungă în punctul în care contradicţiile sale devin mult prea puternice.

Cele opt teme care vor caracteriza Era dezordinii" sunt:

Deterioriarea relaţiilor China-SUA şi o inversare a tendinţelor globalizării

Deceniul crucial pentru Europa

O perioadă dominată de deficite şi datorii

Inflaţie sau deflaţie?

O creştere a inegalităţilor după care va urma o reacţie adversă care inversează tendinţa

Prăpastia dintre generaţii se va lărgi

Dezbaterea climatică

Revoluţie tehnologică sau bule tehnologice?

Generaţia milenialilor va fi cea care precipitează schimbarea balanţei de putere

Generaţia milenialilor, tinerii cu vârste cuprinse între 22 şi 38 de ani, va fi cea care va conta din ce în ce mai mult în economie şi care va fi cea mai influentă în ce priveşte decizia politică.

Experţii Deutsche Bank spun că acest segment generaţional a acumulat o serie de frustrări serioase în ultimii ani şi în ce priveşte evoluţiile politice, precum alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite sau votul pentru Brexit în Regatul Unit, dar şi în ce le priveşte pe cele economice.

Milenialii ar urma să reprezinte schimbarea balanţei de putere înspre impozitare mai dură pentru proprietăţi, venituri şi corporaţii şi o redistribuţie intergeneraţională mai accentuată a bunăstării. "Noua" generaţie ar putea fi, de asemenea, mai tolerantă faţă de inflaţie, în măsura în care devalorizarea banilor va eroda povara datoriilor pe care noua generaţie le moşteneşte, mutând greutatea plăţii acestor datorii pe deţinătorii de obligaţiuni care tind să fie mai degrabă de partea generaţiei mai în vârstă şi a celor mai bogaţi.

"Epoca globalizării de la care ne luăm probabil la revedere a cunoscut cea mai bună creştere combinată a preţului activelor din orice epocă din istorie, cu randamente ale acţiunilor şi obligaţiunilor foarte puternice la nivel general. "Era Dezordinii", în schimb, ameninţă valorile globale ridicate actuale, nu printr-o scădere a preţurilor ci "printr-o ieftinire a lor în special în termeni reali", prin inflaţie, concluzionează cei de la Deutsche Bank.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cel mai ticalos virus e cel politic, ideologic, răspândit de presa mainstream in fiecare zi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb