"Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă de investiţii din Europa (după cifra veniturilor), urmează să analizeze dacă îi va pedepsi pe angajaţii din management, inclusiv pe Alan Cloete, pentru rolurile pe care le-au avut în scandalul de manipulare a ratei dobânzii Libor, spun surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg. Cloete i-a supravegheat pe traderii care ar fi încercat să manipuleze ratele dobânzii de referinţă.
Sursele afirmă că, spre finele lunii, consiliul de supraveghere din cadrul băncii germane va discuta pe marginea eventualelor sancţiuni. Conform surselor, posibilele sancţiuni includ demiteri sau măsuri disciplinare.
Regina Schueller, purtător de cuvânt al "Deutsche Bank", a refuzat să facă vreo declaraţie în privinţa unor eventuale sancţiuni viitoare. Aceasta a menţionat, însă, că instituţia financiară cooperează cu autorităţile de reglementare.
La sfârşitul lui 2011, banca a concediat doi traderi pentru că au încercat să manipuleze dobânzile. În februarie 2013, instituţia a demis cinci salariaţi pentru "comunicare neadecvată" cu colegii, în cazul transmiterii de date privind dobânzile.
Amintim că, zilele trecute, revista Der Spiegel scria că autoritatea de reglementare bancară din Germania (BaFin) a criticat managementul "Deutsche Bank" pentru felul în care acesta a răspuns în ancheta privind manipularea dobânzii de referinţă Libor. BaFin a lansat, anul trecut, o anchetă în cadrul căreia cooperează cu Bundesbank (banca centrală) şi firma de consultanţă "Ernst & Young". Conform Der Spiegel, "raportul Ernst & Young arată că au fost făcute eforturi insuficiente pentru investigarea şi clarificarea evenimentelor din bancă. Totodată, nu este clar dacă managementul de top al băncii a fost implicat sau a avut cunoştinţă de încercările de posibilă manipulare".
BaFin a criticat banca şi pentru că nu a făcut suficient ca să schimbe managementul.