Deutsche Bank AG, cea mai mare bancă germană, consideră că industria bancară trebuie să se consolideze în continuare, conform Reuters.
Directorul executiv adjunct al băncii, Marcus Schenck, a declarat că instituţia financiară este bine poziţionată pentru o astfel de evoluţie. Schenck a afirmat: "Consolidarea în Europa se va produce, acest lucru este inevitabil. Noi suntem pregătiţi".
Deutsche Bank, care a cumpărat rivalii germani Postbank şi Sal. Oppenheim în ultimul deceniu, a mai derulat negocieri pentru o potenţială fuziune cu numărul doi de pe piaţa bancară germană, Commerzbank AG, în 2016.
Însă, la momentul respectiv, cele două bănci au renunţat la proiect întrucât voiau să-şi finalizeze eforturile de restructurare înainte să ia vreo decizie legată de o fuziune.
"Am eliminat aproape toate problemele legate de moştenirea băncii, iar acum suntem mai bine poziţionaţi decât în trecut", a declarat Schenck, adăugând că Deutsche Bank este din nou solidă şi şi-a redobândit capacitatea de a creşte.
Oficialul băncii a mai spus să importanţa activităţilor de investment banking va creşte la nivelul industriei în viitor.
În luna octombrie 2017, Deutsche Bank a raportat scăderea cu 30% a veniturilor sale din tranzacţii în trimestrul al treilea, în condiţiile în care instituţia de credit a pierdut teren în favoarea rivalilor săi. Analiştii preconizau un declin de 24%.
În schimb, câştigul net al băncii a crescut de peste două ori în perioada amintită, ajungând la 647 de milioane de euro. Creşterea a fost generată de faptul că Deutsche Bank şi-a redus anumite cheltuieli.
Vânzările totale ale băncii au scăzut cu 10%, la 6,8 milioane de euro.
1. Vara nu e ca iarna
(mesaj trimis de The Brute în data de 16.01.2018, 10:20)
un mesaj cu profunzime pe care domnul director, inca, adjunct l-a facut la recptia cu ocazia noului an. Avand in vedere ca nu cunoaste notiunea de Raport Financiar, asa cum reporterul Ziarul Bursa a observat la conferinta media din 2 februarie 2017, scaderea accelerata a veniturilor pana la suma echivalenta cu pierderea dupa impozitare in valoare de 6,8 miliarde din 2015 poate fi considerata o simpla coincidenta