Deutsche Bank: "Industria bancară trebuie să se consolideze"

A.V.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 16 ianuarie 2018

Deutsche Bank AG, cea mai mare bancă germană, consideră că industria bancară trebuie să se consolideze în continuare, conform Reuters.

Directorul executiv adjunct al băncii, Marcus Schenck, a declarat că instituţia financiară este bine poziţionată pentru o astfel de evoluţie. Schenck a afirmat: "Consolidarea în Europa se va produce, acest lucru este inevitabil. Noi suntem pregătiţi".

Deutsche Bank, care a cumpărat rivalii germani Postbank şi Sal. Oppenheim în ultimul deceniu, a mai derulat negocieri pentru o potenţială fuziune cu numărul doi de pe piaţa bancară germană, Commerzbank AG, în 2016.

Însă, la momentul respectiv, cele două bănci au renunţat la proiect întrucât voiau să-şi finalizeze eforturile de restructurare înainte să ia vreo decizie legată de o fuziune.

"Am eliminat aproape toate problemele legate de moştenirea băncii, iar acum suntem mai bine poziţionaţi decât în trecut", a declarat Schenck, adăugând că Deutsche Bank este din nou solidă şi şi-a redobândit capacitatea de a creşte.

Oficialul băncii a mai spus să importanţa activităţilor de investment banking va creşte la nivelul industriei în viitor.

În luna octombrie 2017, Deutsche Bank a raportat scăderea cu 30% a veniturilor sale din tranzacţii în trimestrul al treilea, în condiţiile în care instituţia de credit a pierdut teren în favoarea rivalilor săi. Analiştii preconizau un declin de 24%.

În schimb, câştigul net al băncii a crescut de peste două ori în perioada amintită, ajungând la 647 de milioane de euro. Creşterea a fost generată de faptul că Deutsche Bank şi-a redus anumite cheltuieli.

Vânzările totale ale băncii au scăzut cu 10%, la 6,8 milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. un mesaj cu profunzime pe care domnul director, inca, adjunct l-a facut la recptia cu ocazia noului an. Avand in vedere ca nu cunoaste notiunea de Raport Financiar, asa cum reporterul Ziarul Bursa a observat la conferinta media din 2 februarie 2017, scaderea accelerata a veniturilor pana la suma echivalenta cu pierderea dupa impozitare in valoare de 6,8 miliarde din 2015 poate fi considerata o simpla coincidenta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb