"Deutsche Bank" îşi închide un sfert din sucursalele din Germania

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 iulie 2016

"Deutsche Bank" îşi închide un sfert din sucursalele din Germania

"Deutsche Bank" AG, cel mai mare grup bancar german, îşi va închide 188 din cele 723 de sucursale din ţara de origine, în baza unui program de austeritate, dar şi ca urmare a modificării preferinţelor clienţilor spre operaţiunile online, anunţă agenţia DPA.

Potrivit unei liste publicate pe pagina de Internet a băncii germane, cel mai afectat va fi landul Renania de Nord - Westfalia, unde, pe parcursul anului 2017, ar urma să fie închise 51 de sucursale "Deutsche Bank".

Alte 43 de sucursale sunt programate să se închidă la Berlin, dintre care 26 sunt sucursale "Berliner Bank", filială a "Deutsche Bank". În Frankfurt, unde se află sediul băncii, vor fi închise cinci sucursale.

Directorul "Deutsche Bank" pentru persoane fizice, Christian Sewing, a precizat că decizia închiderii sucursalelor este cauzată de faptul că din ce în ce mai mulţi clienţi se îndreaptă spre online banking. Potrivit lui Sewing, banca germană va investi 750 de milioane de euro în oferta sa digitală, până în 2020.

În luna iunie, "Deutsche Bank" şi-a anunţat intenţia de a renunţa la 3.000 de locuri de muncă în Germania, dintre care 2.500 sunt de la diviziile de clienţi persoane fizice şi comerciali. De asemenea, banca germană s-a retras de pe zece pieţe străine după ce, în 2015, a înregistrat pierderi record de 6,8 miliarde de euro.

Amintim că, la finele lunii iunie, Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avertizat că "Deutsche Bank" este, posibil, cel mai mare risc la adresa sistemului financiar din lume.

Într-o analiză a sectorului bancar şi de asigurări din Germania, FMI a realizat o comparaţie a posibilelor ameninţări la adresa stabilităţii financiare mondiale, care ar putea veni din partea băncilor de importanţă sistemică. FMI a precizat: "În rândul băncilor de importanţă sistemică globală, Deutsche Bank pare să fie cel mai important contributor net la riscurile sistemice, urmată de HSBC Holdings Plc şi Credit Suisse Group AG".

Conform FMI, sistemul bancar din Germania are un grad ridicat de posibilă contagiune externă, comparativ cu riscurile interne.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Acum pun lacat.

    Si la noi sunt banci care ar trebui sa ii urmeze exemplul. 

    1. aprecieri idioate ale unui nepriceput ca tine

      nu din inchiderea unor sucursale recuperezi npl-urile 

      Recuperezi din ele.

      Inchiriezi spatiile sau le vinzi.

      Cresti productivitatea la oameni ramasi. Oameni care sunt disponibilizati e castig pentru firma. 

      prea putin omule nepriceput

      activele unei banci sunt de zeci de ori mai mari decat cheltuielile cu personalul; o banca face reduceri de personal atunci cand castigul rezultat din micile comisioane scade, inclusiv ca urmare a mediului actual cu dobanzi foarte mici 

      DB are active de 1.6 trilioane iar cheltuielile anuale cu personalul sunt de 13 miliarde. Ia calculeaza tu in cate decade recupereaza 10% npl daca taie 25% din personal.

      Este cum spun eu. Reducerile de personal nu au legatura cu bail-out, npl sau recapitalizarea, ci cu presiunea pe comisioane data de online banking, dobanzi mici sau negative ale produselor pe care le intermediaza din care ciup bucati si mai mici. 

      Raspuns:

      10% npl = 160 miliarde pierdere 

      25% reducere personal = 3 mld / an

      Durata recuperare: 160 / 3 = 53 ani 

      Nu se acoperă pierderea, dar pierdem un sfert dintre voi, pentru început. :)

      Nu sunt bancher. Sunt investitor, nu trader, si prin urmare stiu niste lucruri adevarate despre produsele bancare, bani, companii. Cei mai multi dintre comentatorii de pe bursa sunt total analfabeti in domeniul economic.

      Nu-i surprinzător deloc ce spui. Oanță lucrează la BNR și e analfabet economic.

      Ai dreptate.Oanta scrie articole de mare echidistant dar nu specifica ce lustrueste la bnr si mai ales pe cine.Cand fac lobby bancar sunt specialisti independenti cand le spui escrocheriile sar lezati la independenta.

      Eu ma gandesc cum as face eu in firma mea, daca Db ar fi a mea :))) Raspuns la 1.2 mai sunt si altele scazi factura la curent, vinzi masinile si cumperi second mai vechi, imaginea are de suferit dar datoriile trebuie platite (vorba unui clasic in viata).

      Tu ai analizat doar personalul. 

      Unicredit face (vrea sa faca) ce am spus la 1.2. 

      Orice firma a facut asa dupa 2007 bancile nu pt ca a fost cineva de la Bce care a spus ca " vom face tot posibilul sa " nu falimenteze, prea mare sa falimenteze. 

      Restul e istorie.

      Vezi datoria Db in 2007 si azi. 

    Db are probleme. Erste infloreste, creste 17,60% Bursa,chinezi nu recupereaza bani nici cu poza pusa in gara cu cnp nr tel adresa nume prenume.

    Bancile sunt tip Caritas acum? 

    1. Chinezi pe Digi 24 am vazut, 18h, Business club.

      Digi 24 este tv pentru prosti, cauta surse mai educate

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb