"Deutsche Bank" îşi majorează capitalul cu 12,5 miliarde dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 septembrie 2010

"Deutsche Bank" va lansa cea mai mare ofertă de drepturi din Europa, anul acesta. Valoarea de piaţă a băncii germane depăşeşte 29 de miliarde de euro.

"Deutsche Bank" va lansa cea mai mare ofertă de drepturi din Europa, anul acesta. Valoarea de piaţă a băncii germane depăşeşte 29 de miliarde de euro.

"Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă din Germania, va recurge la cea mai mare operaţiune de majorare de capital din istoria sa, prin care vrea să strângă cel puţin 9,8 miliarde euro (12,5miliarde dolari), bani necesari consolidării finanţelor sale în vederea alinierii la noile cerinţe de capital, dar şi pentru finalizarea achiziţiei "Deutsche Postbank" AG.

"Deutsche Bank" vrea să cumpere restul acţiunilor pe care nu le deţine încă la banca de retail "Postbank". "Deutsche Bank" are, deja, 29,95% din acţiunile "Postbank" şi beneficiază de opţiunea de cumpărare a unui pachet majoritar până în luna februarie 2012. Însă, "Deutsche Bank" a decis să preia pachetul încă din acest an, precizând că are intenţia să le ofere acţionarilor "Postbank" un preţ de 24-25 euro pe titlu.

Pentru finanţarea preluării "Postbank", "Deutsche Bank" a informat că se aşteaptă să emită un total de 308,6 milioane acţiuni ordinare noi, pe pieţele din Germania şi SUA, la un preţ de 31,8 euro/titlu.

Potrivit "Deutsche Bank", oferta este pe deplin subscrisă de către un grup de bănci, printre care UBS AG, "Banco Santander" SA, "Bank of America Merrill Lynch", "Commerzbank" AG, "HSBC Trinkaus & Burkhardt" AG, "ING Groep" NV, "Morgan Stanley" şi "Société Générale" SA. Prospectul vânzării va fi publicat la data de 21 septembrie.

Acţionarii "Deutsche Bank" vor putea să cumpere o acţiune nouă pentru fiecare două titluri pe care le deţin. Perioada de subscriere va începe în 22 septembrie.

În luna septembrie 2008, "Deutsche Bank" a anunţat că va cumpăra un pachet de până la 30% din acţiunile "Postbank", ca o modalitate de a avea acces la cei aproximativ 14 milioane de clienţi retail ai "Postbank". Fostul proprietar al "Postbank", "Deutsche Post", deţine în continuare un pachet de 39,5% din acţiunile "Postbank".

"Deutsche Bank" vrea să-şi reducă dependenţa de sectorul de investment banking prin preluarea controlului la "Postbank".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb