"Deutsche Bank" lansează o ofertă de drepturi de 6,75 miliarde euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 iunie 2014

"Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă din Germania, le oferă titluri acţionarilor la un preţ cu aproape 24% discount, emisiunea ridicându-se la 6,75 miliarde euro (9,2 miliarde dolari). Oferta urmăreşte acoperirea cerinţelor de capital şi creşterea lichidităţilor băncii.

"Deutsche Bank" va emite 299,8 milioane de titluri, la un preţ de 22,50 euro fiecare, iar investitorii vor putea să cumpere cinci titluri pentru 18 acţiuni deţinute, conform anunţului făcut ieri de banca germană. Perioada de subscriere a început astăzi şi se va termina în 24 iunie. Emisiunea se adresează investitorilor din Germania, Marea Britanie şi Statele Unite.

Majorarea de capital este cea mai mare la care recurge banca după emisiunea de 10 miliarde de euro din 2010, care a fost destinată finanţării achiziţiei "Deutsche Postbank" AG.

Banca înstrăinează active ca să-şi consolideze capitalul. Luna trecută, "Deutsche Bank" a obţinut 1,75 miliarde euro prin plasarea a circa 60 de milioane de titluri la un preţ de 29,20 euro fiecare, către "Paramount Holdings Services" Ltd., vehicul investiţional deţinut de şeicul Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani, fost premier al Qatarului.

Câştigul net al "Deutsche Bank" a scăzut cu 34% în primul trimestru din acest an, la aproape 1,1 miliarde euro, de la 1,7 miliarde euro în trimestrul întâi din 2013. Veniturile din vânzările diviziei de produse cu venit fix şi valute s-au redus cu 10%, la 2,43 miliarde euro.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb