Deutsche Bank reclamă autorităţilor britanice probleme în procesarea plăţilor mari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 noiembrie 2019

Deutsche Bank reclamă autorităţilor britanice probleme în procesarea plăţilor mari

Deutsche Bank AG a informat autorităţile de reglementare din Marea Britanie că se confruntă cu probleme persistente în procesarea plăţilor de mare valoare în această ţară, ceea ce semnalează problemele IT care afectează creditorul german, potrivit Bloomberg.

Oficialii băncii germane s-au întâlnit cu cei ai Băncii Angliei, în urmă cu două săptămâni, pentru a prezenta aspecte legate de întreruperile produse câteva zile din octombrie în procesarea tranzacţiilor care trec prin sistemul de plăţi de valoare ridicată CHAPS de la Banca Angliei, conform unei surse apropiate situaţiei.

CHAPS are 34 de participanţi direcţi şi a procesat 4,3 milioane de plăţi în valoare de 7,5 trilioane de lire sterline (9,6 trilioane de dolari) luna trecută, potrivit site-ului său web.

Banca a discutat despre problemele în efectuarea plăţilor şi cu Megan Butler, şeful diviziei de supraveghere din cadrul Autorităţii pentru Conduită Financiară, potrivit Financial Times.

Ca urmare a problemelor Deutsche Bank, aproximativ 21.000 de plăţi pentru retailerul online Amazon.com Inc. au fost întârziate în ultimele luni, a spus sursa.

"Continuăm să investim substanţial în capacităţile noastre IT şi în platforma de plăţi", a declarat un purtător de cuvânt al Deutsche Bank, percizând: "Luăm măsuri ca să ne asigurăm că nu mai apar probleme similare".

Deutsche Bank a depus demult eforturi ca să înlocuiască infrastructura sa IT îmbătrânită. Anul trecut, directorul executiv Christian Sewing a numit un nou director de operaţiuni, în persoana lui Frank Kuhnke, care să conducă procesul de trans-formare, iar recent l-a angajat pe Bernd Leukert, fost director executiv al companiei germane de software SAP SE, în func-ţia de şef al departamentului de tehnologie şi inovaţie.

Serviciile de plăţi reprezintă o ofertă de bază a segmentului de tranzacţii bancare de la Deutsche Bank, pe care Sewing l-a des-prins recent din banca de investiţii şi l-a transformat într-o divizie autonomă - de corporate banking.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb