Deutsche Börse a preluat o deţinere minoritară la fintech-ul WeMatch

A.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 octombrie 2021

Deutsche Börse a preluat o deţinere minoritară la fintech-ul WeMatch

Deutsche Börse AG, operatorul Bursei de Valori din Frankfurt, a achiziţionat recent o participaţie minoritară la WeMatch, o companie fintech axată pe tranzacţionarea fluxurilor de lucru pentru industria instrumentelor financiare derivate, ca parte a unei runde de finanţare de tip serie B în valoare de 19,5 milioane de dolari.

Finanţarea din seria B este a doua rundă de finanţare pentru o afacere prin orice tip de investiţie, inclusiv investitori de capital privat şi capital de risc.

DB1 Ventures, divizia de capital de risc corporativ aparţinând Deutsche Börse, a condus runda de finanţare, care a mai inclus Augmentum Fintech, Illuminate Financial şi acţionarul existent JPMorgan Chase & Co.

WeMatch dezvoltă servicii bazate pe web care înlocuiesc intermedierea vocală prin potrivire automată, negociere şi gestionare a ciclului de viaţă pentru instrumente precum credite şi împrumuturi de acţiuni, swap-uri totale de rentabilitate, instrumente financiare derivate pe dobânzi, precum şi derivate pe acţiuni.

"Digitalizarea fluxurilor de lucru combinată cu accesul continuu la lichidităţi mari, respectiv la furnizorii de infrastructură de piaţă, au susţinut colaborarea dintre WeMatch şi Deutsche Börse, iar prin urmare, această investiţie are un sens perfect şi ne consolidează şi mai mult parteneriatul", spune Matthias Graulich, membru al consiliului executiv al Eurex Clearing din cadrul Deutsche Börse, adăugând: "Această preluare este un câştig reciproc, din perspectiva noastră. Deutsche Börse va beneficia de agilitatea şi puterea de inovare a WeMatch, iar WeMatch - la o lichiditate mare şi la puterea de distribuţie globală care vor facilita o creştere suplimentară pentru ambele firme".

WeMatch a fost creată în 2016 de o echipă alcătuită din cinci persoane, având operaţiuni de tranzacţionare şi brokeraj. În present, compania are 26 de angajaţi în birourile din Tel Aviv, Londra şi Paris.

Amintim că Deutsche Börse a raportat, pentru trimestrul al doilea din 2021, o creştere cu peste 20% a profitului său net, în baza achiziţiilor, printre care Clearstream Fund Center şi Institutional Shareholder Services.

Câştigul net al Deutsche Börse a însumat 310,9 milioane de euro în intervalul aprilie - iunie 2021, mai mare cu 21% comparativ cu cel de 256,7 milioane de euro din perioada aprilie-iunie 2020. Analiştii aşteptau o creştere a profitului cu 16%. Câştigul pe acţiune a fost de 1,69 euro, faţă de 1,40 euro în anul anterior. Profitul înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) a însumat 518 milioane de euro, faţă de 440,7 milioane de euro în anul precedent.

Veniturile nete au ajuns la 881,7 milioane de euro, în creştere cu 13% faţă de cele din trimestrul al doilea al anului trecut, care au fost de 777,5 milioane de euro. Cheltuileile operaţionale au atins 383,2 milioane de euro în perioada aprilie-iunie 2021, faţă de 342,6 milioane de euro în acelaşi interval din anul anterior.

În primele şase luni din 2021, veniturile nete ale operatorului bursier au sporit cu 3%, la aproape 1,74 miliarde de euro, de la 1,69 miliarde de euro în semestrul întâi din 2020. În acelaşi interval, profitul net al Deutsche Börse a fost de 628,2 milioane de euro, aproape similar cu cel de 623,9 milioane de euro din semestrul întâi din 2020. Câştigul EBITDA a însumat 1,04 miliarde de euro, faţă de 1,033 milioane în semestrul întâi din 2020. Cheltuielile operaţionale au sporit cu 10%, la 729,7 milioane de euro.

Pentru întregul an curent, Deutsche Börse a confirmat estimarea de creştere a veniturilor sale nete la circa 3,5 miliarde de euro, respectiv un EBITDA de aproape două miliarde de euro.

Strategia de creştere pe termen mediu a Deutsche Börse - Compass 2023 - are în vedere extinderea tranzacţiilor pe bursă, achiziţiile, investiţiile pasive şi digitalizarea sectorului financiar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb