"Deutsche Telekom" şi "Vodafone" vor să-şi unească diviziile din Grecia

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 noiembrie 2011

Piaţa elenă a telefoniei mobile este afectată de reducerea cheltuielilor clienţilor, ca urmare a măsurilor de austeritate impuse de guvernul de la Atena.

Piaţa elenă a telefoniei mobile este afectată de reducerea cheltuielilor clienţilor, ca urmare a măsurilor de austeritate impuse de guvernul de la Atena.

"Deutsche Telekom" AG şi "Vodafone Group" Plc, care, împreună, au pierdut 6,4 miliarde de dolari din investiţiile în Grecia, vor ca autorităţile elene să le permită fuziunea diviziilor locale de telefonie mobilă, ca să poată rămână profitabile.

În urmă cu mai bine de două luni, "Vodafone" a lansat discuţiile privind o posibilă combinare a diviziei sale din Grecia cu "Wind Hellas Telecommunications" SA (divizia "Deutsche Telekom"), însă cele două părţi nu au ajuns, deocamdată, la un acord care să fie supus aprobării autorităţilor de reglementare. O fuziune între "Vodafone" şi "Wind Hellas" - al doilea şi al treilea operator de telefonie mobilă din Grecia - ar conduce la crearea unui duopol cu liderul de piaţă "Hellenic Telecommunications" SA (OTE), grup deţinut în proporţie de 40% de către "Deutsche Telekom".

"Credem că prin consolidare putem să avem motive să investim. Fără consolidare, nu sunt atât de sigur", a declarat directorul executiv al "Vodafone", Vittorio Colao.

Potrivit cotidianului elen Kathimerini, o eventuală cerere pentru aprobarea fuziunii "Vodafone" - "Wind Hellas" ar urma să fie suspusă aprobării Comisiei Europene abia în luna decembrie.

"Dacă autorităţile elene nu vor aproba această fuziune, cred că în scurt timp vom avea o nouă companie falimentară pe piaţă", a declarat directroul executiv al OTE, Michael Tsamaz.

Compania britanică "Vodafone" avea 4 milioane de utilizatori în Grecia, la finele lunii septembrie 2011. "Wind Hellas" avea 3,88 milioane de utilizatori în septembrie 2010, potrivit celui mai recent raport financiar disponibil pe site-ul companiei.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb