DHL emite obligaţiuni senior de 1,25 miliarde euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 martie 2016

DHL emite obligaţiuni senior de 1,25 miliarde euro

"Deutsche Post DHL Group", cel mai mare grup de logistică din lume, vrea să atragă, prin vânzarea de bonduri senior, fonduri de până la 1,25 miliarde de euro ca să-şi asigure finanţarea pe termen lung a obligaţiilor de pensii şi pentru scopuri corporative generale, conform anunţului făcut ieri de companie.

DHL a informat că cel puţin un miliard de euro din suma pe care o va obţine astfel va avea ca destinaţie creşterea semnificativă a planului de active disponibile pentru beneficiile de pensii plătite angajaţilor germani.

Compania aşteaptă ca acest pas să-i îmbunătăţească fluxul de numerar operaţional în anii următori - în condiţiile în care beneficiile amintite vor fi achitate într-o proporţie mai mare din planul menţionat -, dar şi veniturile generate de investiţiile cu aceste fonduri. Mai mult, DHL preconizează şi un uşor impact pozitiv asupra rezultatelor financiare ale grupului.

"Prin tranzacţia anunţată acum, vrem să beneficiem de condiţiile actuale atractive de pe pieţele de capital", a declarat Larry Rosen, directorul financiar al "Deutsche Post DHL Group", adăugând: "Aşteptăm ca această măsură să aibă un efect pozitiv asupra profitului nostru şi a fluxul de numerar".

Bondurile urmau să fie plasate ieri. Volumul emisiunilor individuale şi termenii exacţi urmau să fie stabiliţi în funcţie de condiţiile de piaţă.

Tranzacţiile sunt administrate de un consorţiu internaţional de bănci comerciale selectate de "Deutsche Post DHL Group".

La finele lunii noiembrie 2015, Fitch Ratings a confirmat calificativul de credit al grupului DHL la "BBB+", cu perspectivă stabilă. În martie 2016, Moody's Investors Service a confirmat ratingul său pentru DHL: "A3", cu perspectivă stabilă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb