Digi Communications NV raportează venituri consolidate de 1,7 miliarde de euro, EBITDA ajustată (excluzând IFRS 16) de 509 de milioane de euro în 2023

A.F.
Piaţa de Capital / 28 februarie

Serghei Bulgac, CEO Digi Communications

Serghei Bulgac, CEO Digi Communications

Digi Communications NV, unul dintre liderii la nivel european în domeniul telecomunicaţiilor, listat la Bursa de Valori Bucureşti, raportează venituri consolidate in T4 (incluzând venituri şi alte câştiguri) de 455,6 milioane euro, o creştere de 14% faţă de 2022. EBITDA ajustată pentru T4 a crescut cu 21% comparativ cu rezultatul din 2022, ajungând la 162,4 milioane euro, iar EBITDA ajustată, excluzând impactul IFRS 16, a fost de 141,4 milioane euro (+24% faţă de 2022), conform unui comunicat remis remis redacţiei.

Conform comunicatului, performanţa solidă din trimestrul al patrulea, în linie cu aşteptările conducerii, a contribuit la rezultatele generate în 2023. Grupul a înregistrat venituri consolidate de 1.690,4 milioane euro, o creştere cu 13% comparativ cu anul anterior. EBITDA ajustată a crescut cu 17% comparativ cu rezultatul din 2022, ajungând la 592,7 milioane euro. EBITDA ajustată excluzând impactul IFRS 16 a crescut cu 19%, ajungând la 509,3 milioane euro.

Serghei Bulgac, CEO Digi Communications, a declarat: "Digi Communications a avut parte de o creştere remarcabilă în 2023. Pieţele noastre de bază, România şi Spania, au continuat să fie extrem de competitive anul trecut, dar acest lucru nu a avut un impact negativ asupra ratelor noastre de creştere. În România, segmentul nostru cel mai dinamic, serviciile de telecomunicaţii mobile, a înregistrat o creştere de 18% a RGU-urilor. În Spania, ne-am mărit baza utilizatorilor de servicii de internet fix cu 63%, ajungând la 1,4 milioane de clienţi. De asemenea, în ambele ţări suntem lideri în ce priveşte portabilitatea mobilă netă. Suntem încântaţi de progresul obţinut şi recunoscători pentru oportunitatea de a deservi aceste pieţe dinamice. Peisajul telecomunicaţiilor europene este în continuă schimbare, dar Digi rămâne neclintit în angajamentul său de a livra servicii superioare la preţuri competitive. Rezultatele financiare pe care le prezentăm astăzi acţionarilor noştri evidenţiază capacitatea noastră de a satisface cerinţele consumatorilor chiar şi în medii extrem de competitive."

În 2023, Digi a continuat să crească la nivelul întregului portofoliu de servicii, depăşind 23,9 milioane de relaţii contractuale generatoare de venituri (RGU) în România, Spania şi Italia, reprezentând o creştere de 15% faţă de anul 2022. Ofertele Digi includ servicii de telefonie mobilă şi fixă, internet fix şi date şi servicii de televiziune cu plată. În România, Digi oferă servicii de telefonie fixă şi divertisment printr-o reţea de fibră optică avansată din punct de vedere tehnologic. Grupul operează, de asemenea, o reţea de telefonie mobilă în România, care utilizează infrastructura de bază a reţelei de fibră optică. În Spania, Digi oferă servicii de telefonie mobilă, internet şi telefonie fixă, în timp ce în Italia, Grupul oferă exclusiv servicii de telefonie mobilă.

Segmentul de telefonie mobilă este proeminent, deoarece produce cel mai mare număr de RGU dintre toate categoriile de servicii ale Grupului, contribuind la 46% din totalul RGU la nivelul tuturor celor trei pieţe. Menţinând ritmul de creştere din trimestrele precedente, în T4 2023, numărul de RGU din acest segment a urcat la 10,9 milioane, o creştere cu 20%, reprezentând clienţii de telefonie mobilă din România, Spania şi Italia.

În România, segmentul de servicii de telefonie mobilă a ajuns la 5,8 milioane RGU, o creştere de 18% faţă de 2022. Serviciile de internet fix au înregistrat o creştere de 9% în 2023 comparativ cu anul precedent, până la 4,6 milioane RGU, în timp ce segmentul serviciilor de televiziune cu plată (cablu şi satelit) a înregistrat o creştere de 5% faţă de 2022, până la 5,7 milioane RGU. Împreună cu serviciile de telefonie fixă, numărul total de RGU de pe piaţa românească a fost de 16,9 milioane de clienţi, în creştere cu 9% comparativ cu 2022.

Operaţiunile din Spania au continuat să aibă o performanţă remarcabilă în 2023, unde numărul utilizatorilor de servicii fixe, internet şi telefonie mobilă a crescut cu 32% faţă de 2022, ajungând la 6,5 milioane RGU. Numărul de utilizatori de telefonie mobilă a crescut cu 23%, până la 4,7 milioane de RGU, în timp ce numărul utilizatorilor de servicii de internet fix a crescut cu 63%, până la 1,4 milioane.

În Italia, numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a crescut cu 16% faţă de 2022, ajungând la 420K RGU la finalul anului 2023.

Iniţiativele strategice din Portugalia şi Belgia ale Grupului au creat terenul pentru extinderea viitoare a Digi în aceste două pieţe. În Portugalia, entitatea locală se pregăteşte la nivel organizaţional pentru a demara furnizarea de servicii comerciale în 2024. În Belgia, Digi Communications Belgium N.V. si InSky N.V. ("Asocierea belgiana") au asigurate servicii de roaming naţional pentru o perioadă minimă de cinci ani şi s-au angajat să achiziţioneze aproximativ 400 de site-uri mobile în următorii patru ani. "Asocierea belgiana" deţine deja pachetul de spectru care a fost achiziţionat în timpul ultimei licitaţii, încheiate în iunie 2022.

În ceea ce priveşte perspectivele pentru 2024 ale Digi Communications, Serghei Bulgac a adăugat: "În 2024, Digi este pregătită pentru un an de transformare. Ne vom concentra în continuare pe consolidarea prezenţei noastre în pieţele de bază din România şi Spania, în timp ce demarăm iniţiativele de extindere în Portugalia şi Belgia. În România, ne dorim să stimulăm creşterea organică prin îmbunătăţirea infrastructurii reţelei noastre şi lărgirea ofertelor noastre de servicii, de la televiziune cu plată la mobil. În Spania, achiziţia strategică de noi licenţe de spectru, alături de lansarea recentă a serviciilor 5G, va spori semnificativ capacităţile reţelei noastre şi va oferi clienţilor noştri conectivitate de mare viteză, la preţuri accesibile. Nu în ultimul rând, intrarea noastră în pieţele noi, Belgia şi Portugalia, înseamnă mai mult decât un proces de expansiune - reprezintă stabilirea unei prezenţe solide şi introducerea abordării noastre inovatoare şi centrate pe client, pentru care suntem cunoscuţi şi apreciaţi, către un public mai larg. Anul 2024 se anunţă a fi un an de referinţă pentru Digi, pe măsură ce continuăm să evoluăm, să inovăm şi să conectăm comunităţi în Europa."

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Sa vedem ce dividende dau, caci daca o sa fie ca anii trecuti tot ce e scris mai sus sunt minciuni! Au trecut demult cei 3 ani de gratie pentru care au cerut si primit intelegere in privinta acordarii dividentelor!

    1. Să fim serioși, ce dividende vrei??

    Dividendul la digi este un bonus, firma este focusata pe crestere si a dovedit ca poate creste si in afara Roamaniei si aceasta crestere va continua ani buni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb