Diguri din declaraţii, vorbe contra inundaţiilor

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 3 iulie 2018

Diguri din declaraţii, vorbe contra inundaţiilor

Premierul Viorica Dăncilă a făcut mai multe vizite în zone afectate de inundaţii şi a anunţat că în toate localităţile afectate se fac în aceste zile evaluări ale pagubelor, astfel încât în şedinţa de Guvern de joi să poată fi alocate fonduri în sprijinul comunităţilor. De asemenea, Dăncilă a precizat că ţara noastră va apela la Fondul Solidaritatea pentru că pierderile sunt imense. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că se intenţionează realizarea unei strategii de apărare împotriva inundaţiilor, "însă acest lucru nu se va întâmpla mâine". Clar! Deocamdată intervenim în loc să prevenim.

Viorica Dăncilă a fost însoţită în această deplasare de miniştrii  Carmen Dan, Lucian Şova şi Petre Daea, pentru a inspecta zonele în care s-au înregistrat pagube din cauza viiturilor.

Dăncilă a declarat că autorităţile trebuie să facă evaluări rapide ale pagubelor: "Facem o misiune de salvare, vrem să vedem ce s-a întâmplat, de ce au nevoie autorităţile locale. Vrem să vedem situaţia existentă în teren, vrem să grăbim evaluarea, astfel încât oamenii care au fost loviţi de aceste fenomene să aibă un ajutor. Cred că prezenţa noastră aici ne face să avem o idee asupra a tot ceea ce s-a întâmplat la faţa locului. Vrem să vorbim şi cu oamenii, vrem să vedem care sunt problemele existente la acest moment. Ştim că până acum s-a acţionat bine. Vreau să-i felicit pe toţi cei implicaţi, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, autorităţile locale şi judeţene. Pentru noi, primordial a fost să nu avem victime, oamenii să fie pe primul loc, şi acum Guvernul este implicat în mod direct în a ajuta toate comunităţile care au avut de suferit. După ce finalizăm evaluările, am vorbit cu doamna comisar Corina Creţu, astfel încât să accesăm şi fondul de solidaritate, pentru că pagubele sunt foarte mari. Vom face o evaluare din punct de vedere al localităţilor, ne referim şi la locuinţe, la drumuri, căi de acces, agricultură, astfel încât ajutorul Guvernului să vină în toate aceste domenii. Avem fonduri, vom vedea cum facem să acoperim toate aceste pagube. O să apelăm şi la fondul de solidaritate, dar până când acest fond ajunge în România, trebuie să punem la bătaie fondurile care le avem, ca oamenii să aibă un ajutor imediat. Fondul de solidaritate durează mai mult".

Pe de altă parte, Carmen Dan a declarat că, în funcţie de hărţile de risc întocmite la nivelul consiliilor judeţene, se urmăreşte realizarea unei strategii de apărare împotriva inundaţiilor: "La nivelul Consiliilor Judeţene se întocmesc acele hărţi de risc şi în funcţie de ele noi ne propunem strategiile de apărare împotriva inundaţiilor. În situaţii limită, avem posibilitatea să intervenim şi să consolidăm, să apăram zonele expuse riscului. Ăsta e rolul acestei strategii. Încercăm să urmărim cu multă atenţie lucrul acesta, însă nu se poate intâmpla mâine, e o realitate. Situaţiile pe care le cunoaşteţi  nu au fost generate ieri, sunt situaţii vechi. Rolul nostru e să gândim această strategie, astfel încât să punem oamenii la adăpost, pentru că e tot ce contează".

Ministrul de Interne a apreciat că perioada inundaţiilor a fost trecută "cu bine", şi datorită unei bune comunicări între forţele de intervenţie şi responsabilii din plan local. Zeci de localităţi din întreaga ţară au fost afectate de inundaţii, sute de case şi gospodării fiind inundate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ca ne-a tăiat pădurile.

    Presa va rog nu deranjați ambasadorul Vienei de pe aici dacă avem așa ceva! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb