DIICOT: Două persoane reţinute pentru proxenetism în dosarul reţelei de traficanţi de persoane prin metoda loverboy

T.B.
Anticorupţie / 5 august 2023

DIICOT: Două persoane reţinute pentru proxenetism în dosarul reţelei de traficanţi de persoane prin metoda loverboy

Procurorii DIICOT Iaşi au dispus reţinerea a doi inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de alţi doi inculpaţi, cercetaţi pentru trafic de persoane şi proxenetism, conform agerpres.ro.

"În cursul acestei zile urmează să fie sesizat judecătorul e drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi, cu propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile", se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, începând cu anul 2014, mai multe persoane au recrutat de pe teritoriul României opt persoane vătămate, majore, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei pe teritoriul Marii Britanii. Victimele au fost transportate în Londra şi adăpostite în imobile închiriate, fiind determinate să practice prostituţia în folosul şi sub stricta coordonare a traficanţilor.

Forma de exploatare sexuală de tip loverboy, prin aservirea sentimentală a persoanelor vătămate de către traficanţi a fost realizată inclusiv prin oficializarea relaţiilor - căsătorie.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate două autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 70.000 euro fiecare şi suma de circa 40.000 lire sterline.

Activităţile au fost realizate în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autorităţile judiciare britanice, încheiat cu sprijinul EUROJUST.

Acţiunea a fost realizată împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi şi Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, Serviciul de Procuratură al Coroanei, Unitatea Cazuri Complexe Sudul Londrei şi Poliţia Metropolitană a efectuat trei percheziţii domiciliare în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autorităţile judiciare britanice, încheiat cu sprijinul EUROJUST.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb