DIN 6 MAI Bursele de mărfuri din China îşi reiau tranzacţiile pe timp de noapte

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 aprilie 2020

Dalian Commodity Exchange a primit aprobarea pentru lansarea contractelor futures pe porci vii - primul instrument financiar derivat din China care are ca suport activ un animal viu

Bursele de mărfuri din China vor relua tranzacţionarea pe timp de noapte a contractelor futures şi options începând cu data de 6 mai, conform anunţului făcut recent de aceste pieţe, preluat de Reuters. Această decizie vine în contextul în care Beijing-ul se străduieşte să redreseze economia după pandemia de coronavirus.

Bursele, inclusiv Shanghai Futures Exchange, Shanghai International Energy Exchange, Dalian Commodity Exchange şi Zhengzhou Commodity Exchange, au suspendat sesiunile de tranzacţionare pe timp de noapte la începutul lunii februarie, în momentul în care China a intrat în carantină pentru a ţine sub control răspândirea coronavirusului.

Bursa de mărfuri din Dalian a anunţat că va include în tranzacţiile derulate pe timp de noapte şi contractele futures şi options pe gaz petrolier lichefiat (GPL), lansate în 30 martie.

Pe de altă parte, săptămâna trecută, Dalian Commodity Exchange (DCE) a informat că a primit aprobarea autorităţilor pentru lansarea de contracte futures pe porci vii, acesta fiind primul instrument financiar derivat din China care are ca suport activ un animal viu.

China produce şi consumă aproape jumătate din porcii vii de la nivel mondial. Anul trecut, fermierii din China au crescut 540 de milioane de porci, producând peste 42 de milioane de tone de carne de porc, faţă de 50 de milioane de tone în mod obişnuit, potrivit caixinglobal.com. Ca rezultat al creşterii preţului cărnii de porc, valoarea pieţei porcilor vii s-a dublat la circa două trilioane de yuani (282 miliarde de dolari), de la un trilion de yuani într-un an obişnuit.

Contractele futures le permit cumpărătorilor şi vânzătorilor să cadă de acord cu privire la preţul unei materii prime la o anumită dată viitoare. Contractele futures pe porci fac posibil ca fermierii să blocheze preţurile şi să se protejeze împotriva scăderilor.

DCE nu a anunţat când va lansa la tranzacţionare contractele pe porci vii. Conform DCE, în prezent, cadrul general al contractelor futures de porci vii şi regulile de tranzacţionare au fost finalizate, iar înregistrarea depozitelor de livrare avansează.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb