DIN CAUZA COVID 19, UEFA a amânat EURO 2020

I.GHE.
Ziarul BURSA #Sport / 18 martie 2020

Turneul final al Campionatului European de fotbal, programat iniţial în perioada 12 iunie - 12 iulie 2020, a fost amânat pentru 11 iunie - 11 iulie 2021. Propunerea a fost prezentată celor 55 de federaţii membre, Asociaţiei Cluburilor Europene, European Leagues şi FIFPro, care au fost de acord cu ea şi a fost adoptată de Comitetul Executiv al UEFA. Decizia a fost luată prin pris-ma pandemiei de coronavirus care a împiedicat derularea mai multor competiţii sportive în următoarele luni.

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA a spus: ""Suntem la cârma unui sport pe care un număr mare de oameni îl trăiesc şi respiră, şi care a fost lovit de acest adversar invizibil şi în mişcare rapidă. În clipe ca acestea, comunitatea fotbalistică trebuie să manifeste responsabilitate, unitate, solidaritate şi altruism. Sănătatea fanilor, a personalului şi a jucătorilor trebuie să fie prioritatea noastră numărul unu. (...) Amânarea desfăşurării EURO 2020 are un cost foarte mare pentru UEFA, dar vom face tot posibilul să ne asigurăm că nu este afectată finanţarea vitală pentru cluburi, pentru terenuri, pentru fotbalul feminin şi pentru dezvoltarea fotbalului în cele 55 de ţări. Am pus deasupra profitului, binele fotbalului european în ansamblu. Nu am putut accepta să sărbătorim a 60-a aniversare a competiţiei, acest festival pan-european de fotbal, în stadioane goale, cu fan-zone pustii, în timp ce continentul stă acasă în izolare".

Decizia forului european nu încurcă autorităţile de la Bucureşti, care vor avea timp să finalizeze infrastructura sportivă şi de transport promisă pentru turneul final. Lucrările la stadioanele Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid, vor continua în ciuda deciziei UEFA de amânare a EURO 2020, a declarat Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului.

Ministrul de resort a precizat: "Guvernul României şi-a asumat aceste investiţii la stadioane şi infrastructura de transport şi va merge până la capăt cu ele. Faptul că EURO 2020 se amână nu înseamnă că ne vom opri din ceea ce avem de făcut. Sunt investiţii cu impact pe termen lung, sunt obiective necesare României şi reprezintă investiţii publice care sprijină economia, mai ales în astfel de vremuri. În ceea ce priveşte activitatea desfăşurată pe şantierele aferente stadioanelor Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf aceasta continuă, cu respectarea normelor de siguranţă şi securitate în muncă adaptate noilor condiţii. De asemenea, va continua activitatea de a promova si aproba indicatorii tehnico-economici pentru cele 250 de baze sportive tip 1 şi tip 2, iar pe măsură ce documentaţiile vor fi complete, vor fi demarate procedurile de achiziţie publică de proiectare şi execuţie a acestor baze sportive. Sunt în legătură permanentă cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii şi am primit asigurări că atât CNI, cât şi Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei vor respecta termenele asumate şi graficele de execuţie, vor asigura finanţarea lucrărilor şi vor supraveghea desfăşurarea activităţilor pentru asigurarea protecţiei muncitorilor în contextul pandemiei de coronavirus".

În afara lucrărilor la arenele respective, Ministerul Transporturilor are în derularea realizarea conexiunii de cale ferată ce va lega Terminalul de Pasageri al Aeroportului Henri Coandă de Gara de Nord, pentru transportarea rapidă către Capitală a fanilor care vor veni la Bucureşti la turneul final al Campionatului European de fotbal.

Amintim că România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) şi Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Pentru că a ratat calificarea din grupa preliminară, echipa naţională de fotbal a României urma să întâlnească pe 26 martie, de la ora 21:45, la Reykjavik, selecţionata Islandei, într-o partidă contând pentru semifinalele play-off-ului EURO 2020. O victorie în această partidă ar fi pus România în postura de a juca, pe 31 martie, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în faţa Bulgariei sau Ungariei. Partidele de baraj au fost şi ele amânate de UEFA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb