DIN CAUZA GREVEI PILOŢILOR "Air France-KLM" pierde 500 de milioane de euro din profit, anul acesta

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 octombrie 2014

"Air France-KLM" pierde 500 de milioane de euro din profit, anul acesta

Greva de două săptămâni a piloţilor diviziei "Air France" din cadrul grupului franco-olandez "Air France-KLM" va reduce cu aproximativ 500 de milioane de euro (632 milioane de dolari) profitul operaţional anual al acestuia, comparativ cu ţinta stabilită.

Mii de zboruri "Air France" au fost anulate în perioada 15-28 septembrie, din cauza grevei piloţilor care au protestat faţă de reducerea costurilor companiei. "Air France" voia să transfere o parte din zborurile operate în Europa către unitatea sa low cost "Transavia Airlines", ceea ce a generat îngrijorarea piloţilor privind schimbarea condiţiilor de muncă. Ca să pună capăt grevei, conducerea societăţii a anunţat că este dispusă să renunţe la planul de extindere a diviziei low-cost "Transavia", la nivel european. Chiar şi aşa, rezultatul grevei, respectiv al noilor negocieri dintre sindicalişti şi management au fost neconcludente. Oficialii companiei şi cei guvernamentali au declarat că este pentru prima oară în istoria disputelor industriale de la "Air France" când piloţii au renunţat la grevă fără o victorie clară.

Potrivit cifrelor publicate ieri de "Air France-KLM", traficul de pasageri al companiei a scăzut cu 16,3% în luna septembrie, la 5,7 milioane persoane, iar pe segmentul cargo s-a redus cu 17,7%.

"Credem că, pentru trimestrul al treilea, impactul grevei va fi de ordinul a 320-350 milioane de euro", a declarat directorul financiar al "Air France-KLM", Pierre-Franşois Riolacci.

Înaintea grevei, "Air France-KLM" estima pentru acest an un profit operaţional brut cuprins între 2,2 şi 2,3 miliarde de euro. În prezent, această prognoză a fost redusă la 1,7-1,8 miliarde de euro. Drept urmare, conducerea companiei a recunoscut că obiectivul "Air France" de revenire pe profit în acest an nu va fi atins.

În 2013, "Air France-KLM" a înregistrat o pierdere netă de 1,83 miliarde de euro, iar în primul trimestru din anul curent - de 614 milioane de euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb