DIN CAUZA NEÎNŢELEGERILOR SALARIALE, Angajaţii Dacia au protestat ieri la Mioveni

MIHAELA DALAR STANCA
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 21 martie 2013

Angajaţii Dacia au protestat ieri la Mioveni

UPDATE 17:32: Angajaţii Dacia au reluat lucrul

Conducerea Dacia şi Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD) au convenit, astăzi, să continue negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă (CCM), doar în condiţiile reluării lucrului şi revenirii la o desfăşurare normală a producţiei, se precizează într-un comunicat de persă.

Părţile au mai agreat să continue dialogul doar în cadrul comisiei de negociere, în conformitate cu prevederile legale.

Protestul spontan ilegal declanşat miercuri, 20 martie, la Uzina Vehicule Dacia, a continuat, joi dimineaţă. În jurul orei 16.00, angajaţii au încheiat protestul şi au reluat lucrul.

Atât conducerea Dacia, cât şi sindicatul reprezentativ la nivelul companiei şi-au manifestat intenţia de a reveni la masa negocierilor.

Salariaţii care au părăsit posturile de lucru în datele de 20 şi 21 martie nu vor fi plătiţi pentru timpul cât au absentat nemotivat din postul de lucru.

Sindicatul a fost notificat, miercuri, că protestul este ilegal. În răspunsul scris remis, miercuri, conducerii Dacia, SAD a confirmat că protestul este ilegal.

---

Conducerea Dacia se află în negocieri cu salariaţii

Circa 1.000 de angajaţi Dacia din cei aproximativ 10.000 ai întregii platforme au protestat ieri la Mioveni, nemulţumiţi de negocierile din noul contract colectiv de muncă (CCM), dar şi de nivelul salariilor propuse de companie, ne-a declarat Anca Oreviceanu, directorul de comunicare Dacia. Presa a relatat ieri, de la faţa locului, că numărul protestatarilor ar fi atins 5000 de persoane.

Salariaţii care au oprit ieri lucrul sunt angajaţi la secţia vehicule, astfel că producţia automobilelor a fost oprită pe durata grevei. La ora 15:00, la schimbul de tură, angajaţii încă protestau.

Potrivit declaraţiilor din presă, angajaţii Dacia sunt nemulţumiţi că în noul contract colectiv de muncă nu mai sunt stipulate primele de concediu şi sporurile. Totodată, aceştia ar fi propus conducerii o mărire salarială de 25%, Dacia lansând o ofertă de 5%.

Dacia: "Vom analiza situaţia şi vom lua măsuri"

Anca Oreviceanu, directorul de comunicare Dacia, ne-a declarat: "Purtăm discuţii cu salariaţii, ne aflăm încă în perioada negocierilor. Salariaţii care au părăsit posturile de lucru în data de 20 martie nu vor fi plătiti pentru timpul cât au absentat nemotivat din postul de lucru".

Sindicatul Automobile Dacia (SAD) a fost notificat că protestul este ilegal. În răspunsul scris către conducerea Dacia, SAD s-a desolidarizat de participanţii la greva spontană şi confirmă că protestul este ilegal.

Potrivit reprezentantului Dacia, negocierile noului CCM au început la finalul lunii februarie şi pot dura până la două luni. Aşadar, angajaţii de la Mioveni ar trebui să ajungă la o înţelegere cu producătorul de autovehicule până la finele lui aprilie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb