DIN CAUZA PROBLEMELOR GENERATE DE RĂZBOIUL DIN UCRAINA Băncile din Rusia au pierdut 25,5 miliarde de dolari

G.D.
Internaţional / 25 septembrie 2022

Băncile din Rusia au pierdut 25,5 miliarde de dolari

Băncile din Rusia au pierdut 1.500 de miliarde de ruble (25,5 miliarde de dolari) în urma problemelor provocate de conflictul din Ucraina, potrivit unui oficial al băncii centrale din această ţară, citat de Reuters, potrivit News.ro.

Maxim Liubomudrov, şeful departamentului pentru reglementări al băncii centrale, care supraveghează cele mai mari bănci din Rusia, a a spus că este vorba despre un nivel "acceptabil" al pierderilor şi că guvernul a avut planuri pregătite pentru a susţine băncile în timpul crizei.

În pofida ordinului de mobilizare al preşedintelui Vladimir Putin, din această săptămână, rubla rusească a atins vineri cel mai înalt nivel faţă de dolarul american şi euro din luna iulie, în tranzacţiile de la Moscova. Astfel, rubla a avansat cu 3,5%, la 56,79 unităţi pentru un dolar, cel mai ridicat nivel din 22 iulie.

Controalele valutare şi plăţile de taxe de la sfârşitul lunii, prin care exportatorii ruşi îşi transformă câştigurile în valută străină în ruble pentru a face plăţi către Trezorerie, oferă un impuls rublei, în pofida factorilor geopolitici contrari, spun analiştii.

După invazia rusă în Ucraina, pe 24 februarie, guvernul şi banca centrală din Rusia au luat măsuri stricte privind circulaţia capitalului şi protejarea rublei, iar în urma acestora moneda rusească a consemnat în acest an cea mai bună evoluţie la nivel global. Ulterior, banca centrală rusă a relaxat o parte din controalele capitalulu, pe fondul îngrijorărilor că puterea rublei afectează activităţile economice.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Jaful fondurilor rusesc face parte din

    statul de drept occidental, 

    frumos si cu profit,parca e copiat de la

    comunisti  

    informatia cred ca e incompleta.

     

    da, suma amintita e corecta dar daca e sa luam in calcul modificarea profilului portofoliilor de credite (in termeni de risc monetizat) pierderile potentiale (in prelungirea celor reale, amintite in articol) sunt cu mult mai mari, estimez cam de 4-5 ori mai mari in prezent (ca potential) cu perspectiva cresterii lor.  

     

    ma refer la creditele care nu au trecut de 120 sau 150 de zile intarziere la plata si care nu sunt scoase din bilant (inca), deci ma refer la creditele cu intarzieri "cuminti" (1-90 de zile) care in conditiile comprimarii economiei Rusiei si a ruperii severe a lanturilor de productie-distributie (pe fondul razboiului) se vor califica "cu succes" si in mare viteza (3-6 luni) in liga mare a creditelor "crapate si nerecuperabile" (intarzieri mai mari de 120 de zile).... deci off-balance.  

    opinia d-lui Maxim e mai mult decat optimista.  

    cifra amintita de el imi seamana cu o "poza" aici si acum. Dar daca o pui in perspectiva, daca o faci "film" ... mama,mama! ....  

    realitatea , pusa in orizontul dezvoltarii problemelor la nivel de portofolii de credite e mult, mult mai sumbra.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb