DIN CAUZA PROVIZIOANELOR, RBS are pierderi de 1,8 miliarde de lire

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 noiembrie 2009

În 2008, RBS a înregistrat cele mai mari pierderi din istoria corporatistă a Marii Britanii: 24,1 miliarde de lire.

În 2008, RBS a înregistrat cele mai mari pierderi din istoria corporatistă a Marii Britanii: 24,1 miliarde de lire.

"Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS), cea mai mare bancă britanică deţinută de guvern, raportează pierderi pentru trimestrul al treilea, din cauza provizioanelor de 3,3 miliarde de lire sterline (5,5 miliarde de dolari) pe care a fost nevoită să le constituie pentru creditele neperformante. Un rol negativ l-au avut şi deprecierile de active.

Pierderea netă a grupului a fost de 1,8 miliarde de lire, comparativ cu un profit de 871 milioane de lire în trimestrul al treilea din 2008. Pierderile operaţionale au însumat 1,5 miliarde de lire în perioada de raportare, faţă de 3,5 miliarde în trimestrul al doilea, ceea ce arată că RBS începe să-şi ţină sub control cheltuielile.

Stephen Hester, directorul executiv al RBS, speră că banca va reveni la profit în 2011. În primele nouă luni, RBS a avut deprecieri de 10,8 miliarde de lire. Despre perioada care urmează, conducerea RBS declară: "Va fi un maraton, nu un sprint".

În luna august, Hester afirma că rezultatele băncii vor fi slabe încă doi ani, din cauza efectelor recesiunii.

RBS a eliminat circa 20.000 de locuri de muncă după ce Hester a devenit director executiv, în 2008. În februarie anul acesta, RBS a anunţat că va transfera într-o divizie nouă active toxice de 540 miliarde de lire, inclusiv produse derivate şi credite comerciale şi imobiliare.

Recent, Trezoreria Marii Britanii a anunţat că va aloca 25,5 miliarde de lire RBS, totalul de care beneficiază această bancă de la stat ridicându-se acum la 45,5 miliarde de lire. Asistăm astfel la cel mai costisitor pachet de sprijin financiar pe care îl primeşte o bancă, la nivel mondial. În urma noii injecţii de capital, guvernul londonez îşi va majora participaţia la RBS de la 70% la peste 84%.

Ca să obţină aprobarea Ununii Europene pentru acest pachet, RBS va înstrăina divizia de asigurări, peste 300 de sucursale, o divizie de investment banking şi una de plăţi prin credit-carduri. Tot ca parte a înţelegerii cu autorităţile europene, RBS vrea să înstrăineze, în următorii patru ani, pachetul majoritar de la "RBS Sempra Commodities" LLP.

Divizia a generat un profit operaţional de 209 milioane de lire în 2008, la o cifră a vânzărilor de 765 milioane de lire. RBS a cumpărat cota de 51% din această societate de la "Sempra Energy" în aprilie 2008 şi a acceptat să-şi păstreze controlul până în aprilie 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb