Din cel mai sigur oraş, Buzăul a devenit focar

Ana Felea
Miscellanea / 4 mai 2020

Din cel mai sigur oraş, Buzăul a devenit focar

Numărul buzoienilor diagnisticaţi cu coronavirus s-a dublat în cursul zilei de ieri astfel că numărul persoanelor confirmate cu COVID-19 a ajuns la 40.Tot ieri, din cel mai sigur oraş, cu cele mai puţine îmbolnăviri, şi fără răpândire comunitară a bolii, Buzăul devine oraş focar. Un cartier cu 2000 de oameni a fost carantinat în miezul nopţii după ce testele au arătat că cele 20 de persoane pozitive la Sar Cov 2 locuisc în aceeaşi zonă.

Virusul a fost adus din Ialomiţa

Alarma la Buzău s-a dat în acest weekend când un bărbat ce prezenta simptome specifice COVID 19 s-a prezentat la o unitate medicală. "I-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus, iar rezultatul emis de Institutul Cantacuzino din Bucureşti a fost pozitiv. Pacientul a fost transferat la Institutul "Victor Babeş" din Bucureşti", se arată într-un comunicat al Prefecturii Buzău.

Era pacientul cu numărul 21, cel care s-a dovedit a fi şi vectorul care a răspâmndit virusul într-un cariet întreg.

"Imediat după aflarea rezultatului, au fost recoltate probe soţiei şi celor doi copii, care au fost plasaţi în izolare la domiciliu. Direcţia de Sănătate Publică a declanşat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor pacientului. Din datele deţinute până acum, pacientul este contact direct cu un caz pozitiv din judeţul Ialomiţa", a explicat Denisa Baciu, purtătorul de cuvânt al PRefecturii Buzău.

Alte 19 persoane, diagnostica în cursul zilei de ieri

În doar câteva ore, rezultatele probelor prelevate de la contacţii direcţi ai bărbatului deja diagnosticat cu COVD-19 au adus la Buzău vestea dublării cazurilor de îmbolnăvire. " Probele recoltate contacţilor direcţi ai celui de-al 21-lea buzoian confirmat cu noul Coronavirus au fost testate, iar rezultatele obţinute sunt pozitive în cazul a 19 persoane din municipiul Buzău. Totul s-a întâmplat după ce în ziua de Paşte, cazul 21, un bărbat de 41 de ani din municipiul Buzău, s-a deplasat în judeţul Ialomiţa, unde şi-a vizitat rudele, de unde a contactat virusul de la socrul său, care a fost confirmat cu Coronavirus câteva zile mai târziu. După primirea rezultatelor pentru cazul 21 , echipe de specialişti ai DSP, însoţite de forţe MAI, au mers în zona de domiciliu a pacientului, unde au identificat toţi contacţii direcţi, numărul acestora fiind de 31. Toţi au fost plasaţi în izolare la domiciliu şi le-au fost prelevate probe pentru Coronavirus. Pe 3 mai, au sosit rezultatele contacţilor direcţi, 19 dintre acestea fiind pozitive. Drept urmare, 12 pacienţi au fost transferaţi la Spitalul Municipal Rm. Sărat, iar alţi 7 au fost transportaţi la Spitalul Victor Babeş din Capitală", a explicat firul evenimentelor Denisa Baciu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău.

Ancheta epidemiologică a arătat că este vorba despre o transmitere comunitară a bolii, cee ace a determinat autorităţile să ia decizia închiderii întregului cartier în care locuiesc cele 20 de persoane.

"Suntem în faţa unui caz de infecţie comunitară, primul înregistrat în judeţul Buzău de la începutul pandemiei Covid - 19. Cauzele care au condus la această situaţie ţin, în mod evident, de ignorarea prevederilor decretelor şi Ordonanţelor Militare şi a precauţiilor pe care le-am recomandat pe toată durata pandemiei" a spus Leonard Dimian , prefectul Buzăului.

Cartier închis, 2000 de buzoieni izolaţi

Autorităţile din Buzău au participat la şedinţe de urgenţă care s-au întins până la miezul nopţii. La finalul discuţiilor, membri Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Buzău (CJCCI) a decis închidere cartierului Poştă, unde locuiesc 2000 de oameni.

"Am stabilit măsura de a institui carantina timp de 14 zile pentru cartierul Poştă din municipiul Buzău, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică. Ulterior, am primit şi validarea de la Comitetul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei. Am convocat în această seară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru comunicarea şi aprobarea măsurii. Cei 19 pacienţi au fost transferaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat şi la Institutul Victor Babeş din Bucureşti. Cartierul carantinat are o populaţie de circa 2 mii de locuitori. Aprovizionarea cu alimente şi bunuri de strictă necesitate va fi asigurată de către autorităţile locale" a anunţat Prefectura Buzău.

Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că ancheta epidemiologică continua.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb