Un nou restaurant care îşi propune să aducă bucătăria gourmet cu influenţe orientale aproape de locuitorii Capitalie şi-a deschis porţile. Le Bab Bucureşti îşi invită clienţii să deguste preparate culinare pregătite de un chef cu experienţă în restaurante cu stele Michelin, chiar pe Calea Victoriei 12A.
Bucureştiul devine, astfel al doilea oraş care găzduieşte un restaurant Le Bab, prima locaţie fiind deschisă în 2016, în Soho, Londra, şi care s-a bucurat de aprecierea unui public extrem de critic, urmată de Maison Bab şi Kebab Queen, parte din acelaşi concept.
Conceptul Le Bab s-a conturat din pasiunea pentru bucătărie, dorinţa de a oferi o experienţă diferită celor care îi trec pragul şi, bineinţeles, dragostea pentru kebab, unul dintre preparatele vedetă ale lanţului de restaurante. La Le Bab, îndrăgitul kebab este ridicat la rangul de artă culinară, fiind pregătit în totalitate in-house, cu ingrediente proaspete, luate în mare parte de la producătorii locali, potrivit proprietarilor restaurantului.
Fiecare reţetă unică preparată în bucătăria Le Bab îşi propune să surprindă prin îmbinarea creativă a gusturilor şi aromelor orientale cu ingrediente surpriză, la care nu te-ai fi aşteptat, dar şi prin servirea impecabilă, demnă de o experienţă fine dining.
Le Bab reinterpretează kebab-ul clasic într-o formă inedită, păstrând însă savoarea lui specifică. Meniul cuprinde mai multe preparate cu influenţe orientale, dar adaptate bucătăriei româneşti, căruia i se adaugă o listă de băuturi delicioase.
Chef Doug Faulkner, fost Sous-chef al restaurantului Ikoyi cu o stea Michelin din Londra, este cel care se asigură că magia ajunge în farfurii. Un bucătar experimentat, care şi-a făcut ucenicia şi în bucătăria Relae, alt restaurant recunoscut cu o stea Michelin din Copenhaga, va găti de astăzi pentru gurmanzii din Bucureşti, pe care speră să îi cucerească de la prima degustare.
Experienţa culinară este completată de design-ul impresionant al noului restaurant Le Bab din Bucureşti, creat de Angus Buchanan, set-designerul cunoscut pentru colaborările sale cu Vogue, Dior, Mario Testino sau Poppy Delevingne.
Podeaua din mozaic veneţian, mesele din marmură şi elementele industriale îmbinate creativ cu piesele moderne, fac din noua locaţie un loc căruia trebuie cu siguranţă să îi treci pragul, atât pentru mâncarea delicioasă, cât şi pentru decorul extrem de instagramabil.