DIN PARTEA FITCH  Nuclearelectrica a primit rating-ul BBB-

A.I.
Piaţa de Capital / 24 noiembrie 2021

Nuclearelectrica a primit rating-ul BBB-

Agenţia de rating Fitch a acordat companiei Nuclearelectrica (SNN) rating-ul BBB-, cu perspectivă negativă, valoare condiţionată de rating-ul suveran, se arată într-un raport al producătorului de energie publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Rating-ul reflectă poziţia puternică de piaţă a Nuclearelectrica, ca unic producător de energie nucleară, cu o cotă de piaţă de 20%, un istoric operaţional solid şi o poziţie financiară, de asemenea, solidă. Perspectiva negativă asociată rating-ului reflectă rating-ul suveran întrucât rating-ul SNN este condiţionat de rating-ul suveran al României, în cazul în care acesta ar fi retrogradat", se arată în raport.

Conform documentului, elementele esenţiale de rating au fost: profilul de afacere solid, licenţierea pentru operare a Unităţilor 1 şi 2, îndatorarea redusă, profilul financiar solid estimat pentru perioada 2021-2024, influenţa opririi Unităţii 1 în vederea retehnologizării asupra rezultatului operaţional şi a necesarului de investiţii, influenţa investiţiilor semnificative în cashflow-ul companiei până în anul 2025, riscul valutar, impactul limitat al suprataxării în rezultatele financiare ale companiei, reducerea ponderii datoriilor garantate de stat în portofoliul SNN precum şi susţinerea puternică a companiei de către stat, dată fiind imporatanţa strategică şi legăturile de acţionariat.

"În vederea realizării proiectelor majore de investiţii, din perspectiva unui demers de guvernanţă corporativă axat pe un nivel ridicat de transparenţă, Nuclearelectrica a solicitat evaluarea şi obţinerea rating-ului în vederea poziţionării pe piaţă şi implicit acordării posibilităţii de evaluare obiectivă a capabilităţilor SNN de către comunitatea internaţională de investitori instituţionali", se mai arată în raport.

Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 82,5% din operatorul centralei de la Cernavodă.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cam cusuta cu ata rosie,vor sa le dea pretul in jos sa cumpere niste straini(mari iubitori ai Romaniei) care au cam ratat startul cu ocazia pandemiei.Vai cum ne lucreaza astia de afara!!!

    1. Relax, nimeni nu se mai uita la rating, nici măcar Warren - când a luat stake la BYD s-a uitat la perspectivele EV ca industrie. SNN are coada la ușa pt livrare curent și la peste 1000 lei/Mwh.

      O sa se faca , imbecilule, centrale nucleare de mici dimensiuni, nu centrale de tip sovietic ca la Kozlodui sau Cernobal ; asa ca sa-si manance ficatii toate cozile de topor moscovite, toti labagii ce spurca internetul aiurea-n tramvai !

      Cand exprimi civilizat o opinie contrara lui Madadi ai comentariul sters, dar cand "se mananca ficatii" si se mentioneaza "labagii" (termeni cu care sunt perfect de acord cand vine vorba de cozile de topor moscovite!), comentariul ramane public.

      Foarte frumos, domnilor! 

      Frumoasa cultura mai ai istetule,poate iti faci si tu o centrala mica nucleara in dormitor la tine sa ai incalzire centrala, ca naiba mai stie pe unde ai facut cei 7 ani de acasa.

    Sa nu uitam ce rol au avut agentiile de rating in crash-ul din 2008! :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb