DIN PROFITUL ANULUI TRECUT ŞI DIN REZERVE Banca Transilvania vrea să acorde dividende de jumătate de miliard de lei

A.I.
Piaţa de Capital / 30 iulie 2021

Banca Transilvania vrea să acorde dividende de jumătate de miliard de lei

Randament brut de 2,8%

Acţionarii Băncii Transilvania (TLV) sunt convocaţi, la data de 8 septembrie, pentru aprobarea distribuirii de dividende în sumă de 500 milioane de lei, a anunţat astăzi instituţia de credit din Cluj printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Banii provin atât din profitul anului trecut cât şi din rezervele aferente altor ani. Astfel, din profitul anului trecut, banca vrea să acorde dividende în sumă de 425,75 milioane lei, iar din rezervele anilor trecuţi de 74,25 milioane de lei.

Dividendul brut/acţiune este de 0,07922085114 lei, sumă care, faţă de preţul acţiunii TLV de astăzi, de 2,8 lei, oferă un randament de 2,83%.

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii ce vor beneficia de dividende, este 23 septembrie (implicit data ex-dividend este 22 septembrie), iar plăţile se vor face în data de 6 octombrie, dacă propunerea primeşte votul acţionarilor.

Pentru primele trei luni ale acestui an, Banca Transilvania a raportat un profit de 581,26 milioane de lei, mai mult decât dublu faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Capitalizarea instituţiei de credit din Cluj este de 16,06 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. ofera un randament brut de 3.11% si unul net de 2.96%. data de referinta este dupa cea pentru gratuite, deci incasezi pe un 10% in plus

    1. Corect!

      Corect

      Si se corectează imediat după cu 15%

      ar trebui sa dea astia o lege prin care sa interzica scaderea pretului la actiuni. sa aiba voie doar sa creasca ;)

      s o credeti voi

      s o credeti voi

      s o credeti voi

      Mai dai ENTER de sapte ori, ca inca nu este de ajuns!

    Bine ca se da si 0.07 ca era desul de ciudat de ce nu ar fi dat anu asta dividente!

    Pana la urma a mers bine tot anul! 

    1. A fost recomandarea băncilor centrale

      ASTA DA , BANCA !!! CUM-NECUM , LUPTA PENTRU ACTIONARII EI !!! NU CA BRD , CARE V-A FI VESNIC , CATELUSUL MULTI-ASCULTATOR , AL MARELUI STAPAN DIN FRANTA !!! ACESTA FACE SI DESFACE , IN ADUNARILE GENERALE DIN ROMANIA !!! DACA ORDONA CA , IN URMATORII 10 ANI DE ZILE , SA NU SE MAI DEA NICI UN FEL DE DIVIDEND , PAI SA FITI SIGURI CA 10 ANI , LA REVEDERE , DIVIDEND !!! IN SCHIMB , AU FOARTE MULTA GRIJE , DE ACTIONARII PROPRII , DIN FRANTA !!! ACESTIA , NU AU FOST NEGLIJATI , NICIODATA !!! IN CE PRIVESTE CEALALTA ASA-ZISA BANCA ROMANEASCA LISTATA , PATRIA BANK , A FOST SI ESTE O RUINA DE BANCA , O UMBRA PE PAMANT , O DEZAMAGIRE , O FANTOMA !!! AI PLANG , PE TOTI CEI CARE AU INVESTIT BANI IN EA , CUMPARANDU-LE ACTIUNILE !!! IN LOCUL LOR , MACAR A-SI AVEA BUNA CUVIINTA , DE A O DELISTA DIN PIATA !!!

      ce memorie scurta au sosocarii... brd a dat dividende in fiecare an incepand cu 2000 si chiar consistente incepand cu 2017. in 2020 propunerea a fost de 1.64 RON dar au renuntat cand a intervenit BNR. in 2021 dividendul a fost minuscul din cauza acelorasi cerinte ale BNR, dar o sa sara si ei cu dividend ca nimeni nu o sa le accepte sa stea pe capital in exces (da, exact, balaurul ala negru din franta care suge sangele poporului roman in primul rand nu va accepta). la TLV in 2020 a fost o situatie exceptionala ca au dat dividendul ala in toamna, proabil au primit o derogare, datorita faptului ca pur si simplu nu mai aveau ce face cu banii

      Ba au ce face cu banii, vor cumpara in continuare banci mici ,curate din Romania(vezi IDEA BANK anul acesta)posibil PBK anul viitor, care a trecut pe profit si arata bine acum.De luat cote din piata nu pot decat din noi achizitii si din distribiurea de gratuite ce le mareste capitalul social .Dividendele vor fi din ce in ce mai mici, de la an la an pentru ca au MARE NEVOIE DE BANI nu doar TLV ci TOATE bancile. E chiar surprinzator ca statul incepe sa cumpare banci private mai nou EXIMBANK a cumparat BANCA ROMANEASCA, deci se dau lupte grele pe preluari noi.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb