DIN TOAMNA ACESTUI AN: Franţa va organiza licitaţiile pentru atribuirea de frecvenţe 5G

T.T.
Internaţional / 31 ianuarie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Guvernul francez va organiza, începând din toamna acestui an, licitaţiile pentru pentru frecvenţe 5G, urmând ca licenţele să fie atribuite la începutul lui 2020, a declarat, astăzi, secretarul de stat, Agnes Pannier-Runacher, într-un interviu publicat în "Le Figaro", preluat de Reuters.

Cei patru operatori principali de telefonie din Franţa, Orange, Bouygues Telecom, SFR şi Iliad, concurează la licitaţiile pentru atribuirea de frecvenţe, care permit operatorilor să dezvolte reţele de telefonie mobilă.

"Guvernul va fixa cadrul politic la primăvară. Ulterior, Autoritatea de reglementare din domeniul telecomunicaţiilor (Arcep) va publica un caiet de sarcini, care va fi omologat la toamnă. Atunci vor fi lansat licitaţiile iar frecvenţele vor fi atribuite de la începutul lui 2020", a declarat Agnes Pannier-Runacher.

Aceasta a adăugat că, în unele cazuri, ritmul de introducere a serviciilor 5G ar putea fi unul rapid, având în vedere că se va baza pe antenele deja instalate şi care sunt gata pentru o nouă generaţie de telefonie mobilă.

"5G este o tehnologie critică, care va schimba structura acestor reţele. În consecinţă, trebuie să ne dotăm cu o legislaţia adaptată la evoluţia tehnologică, în ideea de a garanta suveranitatea şi securitatea naţională", a spus Agnes Pannier-Runacher, fiind întrebată despre impactul unui amendament legislativ care cere o autorizare înainte de punerea pe piaţă a unor noi echipamente de reţea. Oficialul a subliniat că acest amendament nu vizează în special producătorul chinez de echipamente Huawei Technologies.

Cu o cifră de afaceri de 93 de miliarde de dolari, în 2017, Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii, dar guvernele din mai multe ţări sunt îngrijorate că autorităţile de la Beijing ar putea utiliza infrastructurile produse de Huawei pentru spionaj.

Guvernele din Germania şi din alte state europene analizează dacă să introducă sau nu restricţii împotriva echipamentelor Huawei. Însă, zilele trecute, grupul german Deutsche Telekom a avertizat că interzicerea echipamentelor Huawei ar întârzia cu doi ani dezvoltarea în Europa a reţelelor 5G.

Reţelele de telefonie mobilă 5G, care, în prezent, sunt într-un stadiu incipient, asigură o viteză de transfer a datelor de la 50 până la 100 de ori mai rapidă, comparativ cu actualele reţele 4G.

În ţara noastră, la finele anului trecut, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a lansat, în consultare publică, Strategia naţională pentru implementarea tehnologiilor 5G, iar, conform calendarului de acţiuni, până la data de 15 decembrie 2019, se va finaliza licitaţia pentru acordarea drepturilor de utilizare a benzilor de frecvenţe vizate pentru furnizarea de comunicaţii fixe şi mobile asociate acestei tehnologii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb