DIN TRANSCRIEREA UNEI CONVORBIRI TELEFONICE PUBLICATE DE CASA ALBĂ: Trump i-a "impus" lui Zelenski ajutorul său pentru anchetarea lui Joe Biden

M.I.
Internaţional / 25 septembrie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

  • document ataşat Convorbirea telefonică dintre Donald Trump şi Vladimir Zelenskiy
    apasă aici pentru a descărca.

    Actualizare - Trump dă asigurări că n-a exercitat "nici cea mai mică presiune" asupra Ucrainei

    Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că nu a exercitat "nici cea mai mică presiune" asupra Ucrainei, după publicarea transcrierii unei convorbiri la telefon cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

    "Nu a existat nici cea mai mică presiune", a dat asigurări Donald Trump în marja Adunprii Generale a ONU, la New York.

    "Aceasta este probabil cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria americană (...). Este o ruşine", a adăugat el.

    Potrivit locatarului Casei Albe, presa a prezentat această discuţie la telefon drept "o discuţie ieşită direct din infern".

    Or transcrierea demosntrează, în opinia sa, că era vorba despre o "discuţie nevinovată".

    "O parte a problemei este legată de Fake News (...). Există mulţi jurnalişti corupţi", a continuat el, la finalul unei reuniuni, într-un hotel newyorkez, cu privire la situaţia din Venezuela.

    -----------

    Preşedintele american Donald Trump i-a cerut omologului său ucrainean să lucreze cu avocatul general al SUA pentru a investiga conduita lui Joe Bide, favoritul democraţilor la alegerile prezidenţiale din SUA, relatează AFP.

    Din transcrierile convorbirii telefonice dintre Zelenskiy şi Trump, reiese că cel din urmă, i-ar fi sugerat în repetate rânduri preşedintelui Ucrainiean să se folosească de avocatul să personal, Rudy Giuliani şi de Procurorul General William Barr în ancheta cu privire la Joe Biden.

    Potrivit New York Times, Divizia Penală a Departamentului de Justiţie a refuzat să deschidă o investigaţie în acest caz, cu motivarea că nu există îndeajuns de multe dovezi pentru a începe o investigaţie în acest sens.

    În acelaşi timp, ieri, Camera Reprezentanţilor, majoritar democrată, a deschis o anchetă în vederea punerii sub acuzare a lui Donald Trump, o primă etapă în cadrul unei proceduri de destituire a preşedintelui Statelor Unite, pe care-l acuză de abuz de putere.

    Camera examinează dacă Donald Trump a încercat să obţină ajutorul Ucrainei, pentru a obţine informaţii susceptibile să-i dăuneze lui Joe Biden, transmite AFP.

    "Preşedintele trebuie să dea socoteală. Nimeni nu este mai presus de lege", declara preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi.

    Un misterios avertizor de integritate, un membru al serviciilor americane de informaţii, a tras un semnal de alarmă cu privire la discuţia celor doi şefi de stat.

    Democraţii, întăriţi în urma mai multor divulgări în presă, îl suspectează pe Trump că a încercat să exercite presiuni asupra lui Zelenski să ancheteze familia lui Biden, folosindu-se de un ajutor militar ca mijloc de presiune.

    Opinia Cititorului ( 6 )

    1. Foarte urat ce a făcut Trump, a suspendat , anterior acestei convorbiri, un ajutor de 400 mil dolari pt. Ucraina, ca să aibă obiect de presiune sis șantaj pe Zelenski

      Da mai nasol e ce făcuse Biden 

      Vicepreședinte al Sua își varase fiul în afaceri PRIVATE , cu cântec, în Ucraina. 

      Adică condiționate sprijinul SUA pt Ucraina 

      Sigur , în cazul României nu putem bănui Aliatul de astfel de comportamente.

      Toată lumea o da cu Trump , dar iese la lumină un comportament jegos al liderilor Sua care , pe lângă aspectul de șantaj fata de presupuși aliati, compromit chiar interesele Sua , acționând în politică externă, după interesele lor private. 

      1. esti varza de idiot

        Habar nu ai ce se intampla in SUA. Nu te mai in gura mediei americane, ca astia canta doar placa anti Trump. Trump nu a conditionat nici un ajutor militar , dar a solicitat anchetarea implicarii Ucrainei in alegerile din SUA. Ce este condamnabil in aceasta convorbire?

        "a suspendat , anterior acestei convorbiri, un ajutor de 400 mil dolari pt. Ucraina, ca să aibă obiect de presiune sis șantaj pe Zelenski"

        Ajutoarele au fost intarziate, din cauza unor incurcaturi administrative, pretinde casa alba, dar ajutoarele astea erau programate pentru o luna mai tarziu fata de data convorbirii. Adica chiar daca ar fi fost retinute pentru a pune presiune, s-a intamplat chestia asta la o luna dupa convorbirea in cauza 

      De la Roosevelt până acum SUA nu a avut un Președinte mai util americanilor.E cu muuult peste O gama care n- a facut nimic

      1. foarte corect

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb