Dinu Patriciu intenţionează să listeze Rompetrol pe o bursă externă în 2-3 ani

R.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 mai 2007

Dinu Patriciu intenţionează să listeze Rompetrol pe o bursă externă în 2-3 ani

Dinu Patriciu intenţionează să listeze grupul Rompetrol pe o bursă externă în 2-3 ani, Bursa de Valori Bucureşti, unde sunt listate în prezent companii ale grupului, fiind considerată ca având o lichiditate prea redusă. "Când ajunge la o cifră de afaceri de 12-15 miliarde de dolari, listez Rompetrol în afara ţării, pe o piaţă care poa­te să asigure finanţare", a declarat, recent, la Sofia preşedintele grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, citat de Rompres.

Patriciu a afirmat că are nevoie de bani pentru inves­tiţii şi achiziţii, care vor avea loc în bazinul Mării Mediterane, care alături de bazinul Mării Negre reprezintă zona de creştere a Rompetrol.

"Viziunea Rompetrol este aceea de a deveni o companie mediteraneană, cu cote de piaţă mici, dar substanţiale", a spus preşedintele Rompetrol. Patriciu speră să obţină banii necesari pentru investiţii şi achiziţii de la investitorii interesaţi de majorarea de capital, care vor să achiziţioneze o cotă între 10 şi 25 la sută din capitalul social.

"Cei şase investitori interesaţi de Rompetrol sunt atât companii petroliere cât şi fonduri de investiţii", a afirmat Patriciu, fără a oferi mai multe detalii în acest sens. El a precizat că în prezent datoriile Rompetrol reprezintă 16-17% din cifra de afaceri, urmând ca, în 2010, să fie sub 10%, iar peste încă trei ani sub 5%.

Patriciu a apreciat că îndatorarea este mică în acest moment, raportată la cifra de afaceri sau EBITDA, dar "cam mare" faţă de capitalul social şi de aceea era nevoie de o investiţie în grup.

Rompetrol a achiziţionat, prin licitaţie, sediul Petrotrans

Rompetrol a achiziţionat, în cadrul unei licitaţii desfăşurate vineri, sediul companiei Petrotrans Ploieşti, ale cărei active au fost scoase la vânzare, potrivit preşedintelui Rompetrol, Dinu Patriciu. Petrotrans a fost executată silit în contul datoriilor pe care le avea la stat şi la companii private, printre care şi Rompetrol. La masa credală s-a înscris şi Petrom. Petrotrans are ca obiect de activitate transportul feroviar al produselor petroliere. Compania este pe lista celor 28 de societăţi pentru care autorităţile au propus amânarea, cu şase luni, a insolvenţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb