DIRECTIVĂ PRIVIND REDUCEREA TARIFELOR ROAMING: Industria telefoniei mobile ar putea pierde 2,3 miliarde de euro din profit

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 mai 2006

Proiectul de directivă pe care Comisia Europeană intenţionează să îl adopte pentru reducerea costurilor convorbirilor telefonice transfrontaliere (roaming) ar putea provoca operatorilor de telefonie mobilă pierderi de 2,3 miliarde de euro, adică aproximativ 4% din cîştigurile industriei de profil, estimează Asociaţia GSM (GSMA), care reprezintă companiile din industria wireless. În unele cazuri, spun cei de la GSMA, pierderile operatorilor de telefonie mobilă pot să ajungă la 20%.

"Efectul imediat al proiectului de reglementare propus riscă să reducă vînzările operatorilor cu o sumă care s-ar putea ridica pînă la 4,3 miliarde de euro pe ansamblul Uniunii Europene", a estimat GSMA, care apreciază că piaţa europeană a telefoniei mobile se ridică anual la aproximativ 150 miliarde de euro.

Cînd şi-a anunţat intenţia de a reduce tarifele pentru convorbirile roaming, Comisia a precizat că directiva sa va avea la bază principiul "tarifului ţării de origine". Potrivit GSMA, adoptarea acestui principiu ar putea obliga operatorii să ofere clienţilor servicii de roaming la un preţ mai mic cu 19% comparativ cu costurile reale. În consecinţă, reprezentanţii GSMA sînt de părere că operatorii ar putea fi obligaţi să majoreze tarifele naţionale cu peste 7%.

În această săptămînă se încheie perioada de consultare publică lansată de executivul european pe tema proiectului de directivă referitoare la roaming. În perioada următoare, Comisa va examina răspunsurile primite de la diferite părţi, în scopul elaborării unui proiect de regulament, pe care estimează că îl va putea adopta în luna iulie a acestui an.

GSMA include aproximativ 700 de operatori de telefonie mobilă din întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb