Directorul AM POSM, cercetat penal pentru trafic de influenţă

F. A.
Comunicate de presă / 5 aprilie 2013

UPDATE 14:36: Adrian Mîndroiu a fost suspendat din funcţie până la finalizarea cercetărilor

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice face precizarea că a decis suspendarea din funcţie a directorului Adrian Mîndroiu, până la finalizarea cercetărilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi pronunţarea deciziei instanţelor de judecată.

---

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează cercetări penale faţă de directorul Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu (AM POSM), Mîndroiu Adrian, informează un comunicat de presă.

În sarcina acestuia s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă în formă continuată (patru acte materiale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie,

Alături de acesta mai sunt cercetaţi penal Frank Nicolae, administrator al unor societăţi comerciale de consultanţă, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de cumpărare de influenţă în formă continuată (două acte materiale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie, şi Goga Vlad Cristian, administrator al unor societăţi comerciale de consultanţă, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de cumpărare de influenţă în formă continuată (trei acte materiale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie.

Mîndroiu Adrian a pretins şi primit bani şi alte foloase, în mod repetat, începând cu luna noiembrie a anului trecut şi până în prezent, de la reprezentanţii firmelor conduse de Frank Nicolae şi Goga Vlad Cristian, şi cu complicitatea altor persoane. Bunurile şi banii oferiţi au fost daţi pentru a interveni pe lângă diferiţi funcţionari din cadrul AM POSM pentru favorizarea intereselor comerciale ale grupului menţionat, între care şi firma Tahal Consulting Engineering SRL.

La data de 4-5 aprilie, procurorii au dispus reţinerea celor trei pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

În acest dosar se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb