Directorul Excelerate consideră Albania drept poarta de intrare pe piaţa europeană a gazelor naturale

G.U.
Internaţional / 14 aprilie 2022

Directorul Excelerate consideră Albania drept poarta de intrare pe piaţa europeană a gazelor naturale

Compania americană de gaze lichefiate Excelerate Energy Inc. va furniza centrale electrice plutitoare pentru Albania, în speranţa că acest contract va oferi companiei acces pe piaţa europeană a gazelor naturale, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

Excelerate va furniza barje echipate cu instalaţii care produc electricitate, ce vor alimenta reţeaua Albaniei. În paralel, Excelerate colaborează cu Exxon Mobil Corp. pentru a dezvolta un proiect de gaze lichefiate în portul albanez Vlora. În parteneriat cu compania de stat Albgaz Sh şi cu grupul italian Snam SpA, firma americană speră să utilizeze proiectul de gaze lichefiate din portul Vlora pentru a livra gaze naturale în ţările vecine.

"Este un bun proiect de producţie de electricitate pentru Albania", a spus directorul general de la Excelerate, Steven Kobos, referindu-se la contractul privind centralele electrice plutitoare. "Desigur că sperăm că asta va conduce la oportunitatea de a livra şi vinde gaze naturale în Europa de la acest punct de acces", a adăugat Steven Kobos.

Europa încearcă să îşi diversifice sursele de aprovizionare cu gaze naturale pentru a-şi reduce dependenţa de Rusia, după invazia Ucrainei. Deşi administraţia Biden intenţionează să majoreze exporturile de gaze destinate Europei cu 15 miliarde metri cubi în acest an, pentru creşterea livrărilor de gaze lichefiate este nevoie ca noi infrastructuri să fie puse în funcţiune în SUA şi Europa.

Fondată de miliardarul George Kaiser, Excelerate a strâns zilele trecute 384 de milioane de dolari de pe urma unei oferte publice iniţiale. Compania intenţionează să utilizeze o parte din aceşti bani pentru proiectul din portul albanez Vlora.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb