Directorul financiar al Huawei, eliberat pe cauţiune

Ziarul BURSA #Internaţional / 13 decembrie 2018

Directorul financiar al Huawei, eliberat pe cauţiune

Directorul financiar al gigantului chinez Huawei, Meng Wanzhou, a fost eliberat marţi, pe cauţiune, de un judecător canadian, până la o audiere în vederea unei eventuale extrădări către Statele Unite, relatează Reuters, conform news.ro.

Doamna Meng Wanzhou, în vârstă de 46 de ani, a fost arestată la 1 decembrie, în Canada, în timp ce se afla în tranzit între două zboruri, pe aeroportul din Vancouver.

Ea este fiica fondatorului Huawei, o societate pe care agenţii de informaţii americane o prezintă ca având legături cu Guvernul chinez.

Statele Unite o acuză pe Meng că a ascuns legături între producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii şi o firmă care încerca să ocolească sancţiuni americane impuse Iranului.

Meng poate fi urmărită în legătură cu o conspiraţie în vederea fraudării unor instituţii financiare şi riscă o pedeapsă de până la 30 de ani de închisoa­re pentru fiecare cap de acuzare care o vizează.

Într-o audiere, marţi, la un tribunal de la Vancouver, judecătorul William Ehrcke a dispus ca Meng Wanzhou să fie eliberată în schimbul plăţii unei cauţiuni în valoare de zece milioane de dolari canadieni (6,6 milioane de euro) şi în mai multe condiţii.

Lui Meng i se cere să predea toate paşapoartele şi documentele de călătorie şi să accepte să poate o brăţară electronică. Ea este necesar să fie însoţită de membri ai personalului de securitate atunci când părăseşte reşedinţa de la Vancouver şi să res­pecte o interdicţie de a circula pe timpul nopţii, între ora locală 23.00 (9.00, ora României) şi ora locală 6.00 (16.00, ora României).

Ieri, preşedintele american Donald Trump a spus că ar interveni în eforturile Statelor Unite de a obţine extrădarea din Canada a directorului financiar al Huawei, dacă l-ar ajuta să obţină un acord comercial cu China, potrivit Bloomberg.

"Dacă aş considera că ar fi bine pentru cel mai mare acord comercial convenit vreodată, un lucru foarte important - că ar fi bine pentru securitatea naţională - în mod sigur aş interveni, dacă aş considera că este necesar", a afirmat Trump într-un interviu acordat Reuters.

Trump a spus că administraţia SUA comunică cu Departamentul de Justiţie în legătură cu acest caz, alături de oficiali chinezi.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele chinez Xi Jinping despre acest subiect, Trump a precizat: "Nu m-au sunat încă. Discută cu membrii administraţiei mele".

Arestarea riscă să perturbe relaţiile dintre SUA şi China chiar în perioada în care negociază un acord comercial care ar duce la eliminarea unei serii de tarife implementate în acest an.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Lu Kang, a reacţionat pozitiv, ieri, la remarcile preşedintelui Trump, cerând însă în continuare ca Meng să fie eliberată imediat.

"Dacă guvernul american vrea să facă un efort pozitiv pentru promovarea unui acord în acest caz, salutăm acest lucru", a declarat Lu Kang la Bei­jing.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb