DIRECTORUL GENERAL AL FONDULUI PROPRIETATEA:  "Fondul Suveran de Investiţii ar fi benefic pentru România dacă ar fi administrat în mod transparent"

A.I.
Piaţa de Capital / 25 aprilie 2017

"Fondul Suveran de Investiţii ar fi benefic pentru România dacă ar fi administrat în mod transparent"

Constituirea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) ar putea avea efecte benefice asupra României dacă ar fi administrat în mod transparent şi profesionist, a declarat marţi directorul general al Fondului Proprietatea (FP), Greg Konieczny, în cadrul unei conferinţe de presă.

Guvernul a anunţat, la începutul anului, că va înfiinţa FSDI, cu o valoare de peste zece miliarde de euro, finanţat din dividendele companiilor de stat profitabile şi care ar urma să finanţeze proiecte de investiţii. Unii economişti avertizează că un astfel de fond riscă să aibă ca efect scoaterea unor sume din buget şi de sub mecanismele obişnuite de control a bugetului, iar banii pot fi cheltuiţi în mod discreţionar de către guvernanţi, într-o manieră netransparentă, relatează News.ro. Pentru a avea un efect benefic asupra economiei româneşti, FSDI trebuie să respecte anumite condiţii, a avertizat Konieczny. "Dacă e constitutit corespunzător, daca ar exista o guvernanţă profesionistă, dacă ar fi standarde de raportare, ar aduce o mai mare transparenţă în modul în care e gestionat banul public şi o răspundere mai mare pentru cei care îl gestionează. Dacă aceste condiţii ar fi îndeplinite, acest fond ar aduce beneficii României", a declarat directorul general al FP. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la începutul acestei luni, că, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu membrii Guvernului, ministrul Economiei l-a asigurat că, în două săptămâni, va veni cu draftul final al fondului. Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, la rândul său, că termenul pentru finalizarea acestui proiect este finalul trimestrului doi.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. misha iunutz pesedistu vedeti cine e. a plecat de la costinesti apoi a ajuns la min finantelor

    1. De ce nu si-a completat domnul Ionut Misa declaratia de avere din anul 2014 incoace? Ultima declaratie de avere care exista pe site-ul mfinante si pe integritate.eu este din 13 iunie 2014.

      vai ce limbuta catifelata are greg... poate vor si numiti sefi de la FP poate el, mai sti sau poate dl. misu negritou...

      ba unde lula mia ai invatat sa scriii bey?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb