DIRECTORUL GENERAL DOMO Limitarea creditului de consum, majorarea TVA şi scăderea euro ar putea afecta vînzarea de electrocasnice

Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 16 august 2005

Limitarea creditului de consum, majorarea cu trei procente a TVA-ului şi deprecierea monedei euro ar putea avea o influenţă negativă asupra vînzărilor de electrocasnice, a declarat, pentru Rompres, directorul general al DOMO, Lorand Szarvadi.

"În general, ultima parte a anului este marcată de mai multe cumpărături în sistem de creditare. Este posibil ca acest fapt să fie anulat de noile reglementări ale Băncii Naţionale a României, în acest an, şi să se păstreze o proporţie sănătoasă de 50-50, aşa cum este în momentul de faţă", a precizat Szarvadi, adăugînd că există totuşi posibilitatea creşterii vînzărilor în rate în zilele premergătoare întrării în vigoare a noilor norme. De asemenea, majorarea cu trei procente a TVA-ului ar putea să nu creeze efecte de la început. Însă, arată directorul DOMO, "probabil că, pe termen lung, consumul, în general, se va reduce cel puţin cu acelaşi procent cu cît va creşte TVA-ul, iar consumul de electrocasnice va suferi chiar o scădere mai mare".

Vînzările comercianţilor, mai arată Szarvadi, au fost deja influenţate negativ de scăderea monedei euro, cele mai multe produse comercializate în România provenind din zona euro. În schimb, apreciază directorul DOMO, ţintirea inflaţiei, potrivit strategiei BNR, respectiv un leu stabil, "nu poate influenţa decît pozitiv compania DOMO, dar şi România, în general". Szarvadi mai arată că şi inundaţiile au dus la scăderea, în zonele afectate, a vînzărilor.

În ciuda tuturor factorilor de influenţă negativă, pentru DOMO, "anul 2005 a fost un an foarte stabil, cu o creştere constantă, conform sezonalităţii. Cea mai mare creştere s-a înregistrat la telefoane mobile şi produse IT&C, produse introduse relativ recent în reţeaua DOMO". Pentru următoarea perioadă, Szarvadi estimează, potrivit experienţei din anii anteriori, "o dublare a vînzărilor faţă de primul semestru".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb