Directorul General RADEF, trimis în judecată pentru luare de mită

E.D.
Anticorupţie / 21 mai 2014

Directorul General al Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF România Film), Marius Cristian Iuraşcu, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru mai multe infracţiuni, printre care şi luare de mită, informează un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În acest caz, Iuraşcu mai este acuzat şi de participaţie improprie la fals intelectual şi de spălare de bani. Împreună cu Iuraşcu mai sunt acuzate încă trei persoane, respectiv Cătălin Neculai Prutică, administrator al unei societăţi comerciale, Tudor Apostol, angajat în cadrul RADEF, şi Ştefan Costea, arestat în altă cauză.

Potrivit sursei citate, în perioada octombrie 2009 - aprilie 2010, Cătălin Neculai Prutică a dat un autoturism, marca Audi A6 în valoare de 16.000 de euro, lui Tudor Apostol şi două autoturisme (un Volkswagen Touareg evaluat la suma de 15.000 de euro şi un Mercedes-Benz GL450 în valoare de 35.000 de euro) lui Marius Cristian Iuraşcu.

În schimbul acestor bunuri, cei doi trebuiau să îşi îndeplinească în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu pe cale le aveau, iar prin aceasta să îi creeze lui Cătălin Neculai Prutică avantaje de natură economică, în legătură cu exploatarea unor cinematografe din judeţul Bacău şi prin atribuirea de lucrări de reparaţie la un cinematograf din mun. Piatra Neamţ.

Pentru a-l ajuta pe Marius Cristian Iuraşcu să disimuleze provenienţa autoturismului Volkswagen Touareg, remis prin intermediul lui Ştefan Costea , în condiţiile în care cunoştea că a fost dat cu titlu de mită, Cătălin-Neculai Prutică a întocmit a întocmit 2 facturi şi un contract de vânzare-cumpărare prin care se atesta, în mod nereal, faptul că autoturismul a fost vândut între mai multe persoane fizice şi juridice. Toate aceste documente au fost puse la dispoziţia angajaţilor RADEF RomâniaFilm în vederea înmatriculării autoturismului în cauză.

La data de 21.10.2009, în vederea înmatriculării autoturismului marca AUDI A6, Tudor Apostol a contrafăcut ştampila unei societăţi comerciale şi a aplicat-o pe certificatul de înmatriculare, document depus ulterior, de către inculpat, la S.P.C.R.P.C.I.V. Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. acestea sunt doar o parte din abuzurile inculpatului mai grav este ca angajatii nu-si mai primesc salariile si multe sali se vor inchide chiar si din bucuresti. DNA trebuie sa cerceteze adanc poate un an sa lamureasca lucrurile firul merge pana sus la ministerul culturii si CNC.si poate chiar mai departe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb