Dispariţia Corpului de Control al primului ministru a trecut neobservată

Doru Ivanov
Ziarul BURSA #Politică / 27 aprilie 2004

Desfiinţarea Corpului de Control al primului ministru a trecut neobservată, deşi a fost anunţată în Monitorul Oficial din 25 martie. Cu excepţia unui singur cotidian, care a sesizat că în presă nu mai apar rezultate ale activităţii corpului, nimeni nu a remarcat dispariţia acestuia. Totuşi, încă de acum o lună, Monitorul Oficial a publicat Ordonanţa de Urgenţă nr.11/2004, care conţine, la articolul 2, o prevedere în jurul căreia planează o notă de ambiguitate: "Cancelaria Primului Ministru preia Corpul de Control al Guvernului, instituţie publică, în coordonarea primului ministru şi subordonată Autorităţii Naţionale de Control, cu personalitate juridică, care se desfiinţează". Citind o astfel de formulare, nu putem să nu ne întrebăm: Ce sens are preluarea unui organism de către Cancelarie, dacă acesta "se desfiinţează", iar atribuţiile îi sînt preluate de Autoritatea Naţională de Control (ANC), după cum prevede aceeaşi ordonanţă?

Neclarităţi legate de acest subiect există şi în interiorul Guvernului. Aici, mai multe voci susţin cu tărie că departamentul încă există şi îşi exercită în continuare atribuţiile. Victor Ponta, fostul şef al organismului defunct, nu a putut clarifica situaţia, întrucît se afla în străinătate. Nici Secretariatul General al Guvernului (SGG) nu a reuşit să ofere o poziţie clară şi un răspuns la întrebările "cine" şi "de ce" a luat decizia desfiinţării Corpului de Control. "Informaţiile legate de acest departament nu intră în sistemul de organizare al SGG", a declarat Cristian Sinc, reprezentantul biroului de presă, al SGG.

Prin urmare, dacă Administraţia Centrală a înfiinţat acest organism pentru combaterea unor nereguli destul de serioase, atunci, desfiinţarea lui presupune că obiectivul a fost atins şi avem un aparat de stat fără probleme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb