DISPERARE MAXIMĂ LA BVB  După ceasuri, bilete la concerte şi o maşină, BVB ademeneşte investitorii cu vacanţe

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 ianuarie 2017

Disperată să atragă investitori, în condiţiile în care lichiditatea a fost la cote de avarie, în ultimii doi ani, Bursa de Valori Bucureşti a venit cu o nouă idee: un alt concurs de tranzacţionare, dar cu reguli mult mai laxe decât "Condus de Randament", lansat anul trecut, respectiv investitorii nu trebuie să mai facă vreo performanţă, ci doar tranzacţii cât mai dese şi cât mai mari.

Sub numele "Leii BVB", competiţia, care va avea loc în perioada februarie - decembrie 2017 şi marchează aniversarea a 150 de ani de existenţă a monedei naţionale, va avea drept premii city-break-uri în Europa, Dubai sau Kenya, oferite de Paravion. Pe parcursul concursului, vor avea loc extrageri lunare în urma cărora vor fi premiaţi cei mai activi investitori individuali de la BVB.

Proiectul are drept scop stimularea şi răsplătirea investitorilor persoane fizice ce au o prezenţă activă pe piaţa de capital locală.

Principalele reguli ale competiţiei sunt: participarea este gratuită şi se adresează investitorilor individuali care au minimum 18 ani; competiţia este deschisă tuturor investitorilor individuali care tranzacţionează pe una din pieţele Bursei de Valori Bucureşti; toate tranzacţiile sunt eligibile pentru extragere şi nu există nicio valoare minimă a investiţiei; un investitor individual poate să înregistreze maximum 100 de tranzacţii în fiecare lună; extragerea este aleatorie (150 de tranzacţii vor fi extrase aleatoriu, iar tranzacţia cu cea mai mare valoare va fi declarată câştigătoare); toţi investitorii trebuie să îşi înregistreze tranzacţia completând formularul de pe site-ul concursului.

Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, a declarat că, spre deosebire de competiţia "Condus de Randament" care se adresează îndeosebi investitorilor mai avansaţi, "Leii BVB" se adresează tuturor tipurilor de investitori individuali.

În cazul concursului "Concurs de Randament", investitorii puteau participa cu orice sumă, dar pentru a intră în clasamentul final aveau nevoie de o valoare minimă a tranzacţiilor de cumpărare de 30.000 lei.

Clasamentul intermediar din 6 ianuarie 2017 arată că doar 104 participanţi trecuseră barieră celor 30.000 de lei tranzacţii de cumpărare, în condiţiile în care perioada alocată tranzacţiilor se încheie pe 17 februarie.

Cu acest eşec în spate, preşedintele BVB Lucian Anghel visează că nouă tentativă va atrage noi investitori: "Acest proiect fără precedent iniţiat de BVB vrea să transforme românii din străini faţă de piaţă de capital în oameni care regăsesc aici dorinţa de a investi şi beneficiază, în timp, fie de creşterea generală a preţului acţiunilor, fie de obţinerea de dividende constante".

De asemenea, domnia sa a mai spus că una dintre ideile preconcepute existente în rândul publicului este legată de sumele foarte mari de bani necesare pentru a investi la BVB, când, în realitate, investiţia se poate face cu doar câteva sute de lei.

Ludwik Sobolewski a precizat că, în prezent, există aproximativ 15.000 de conturi active (prin care se realizează cel puţin o tranzacţie într-o perioadă de şase luni) la BVB.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Daca se doreste popularizare in randul maselor suma minima ar trebui sa fie 1000 lei.Altfel totul este pierdere de vreme.

    1. Daca se doreste popularizare ar trebui sa se instiinteze toti actionarii reziduali sa-si ridice dividendele sau sa-si vanda actiunile ori sa cumpere altele.

      Dar nu se doreste de 20 de ani . 

      Sif 3 sunt singurii care mai trimit plicuri acasa celor cu 1000 de actiuni.In rest nimeni nu o mai face. 

      Pe toti ii gasesti dupa CNP in baza de date de la ANAF sau Politie.

      Concluzia nu se vrea......  

      Total de acord cu "anonim" - pragul de 1000 lei.

      Apoi : 

      - regimul actionarului minoritar; 

      - taxarea simpla, la sursa, fara drumuri, cu acte emise automat; 

      - informatii, transparenta.

      Bursa poate castiga din volum mare de tranzactii mici, daca se doreste. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb