Disponibilizările colective la "Azomureş" - considerate nelegale de către sindicat

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 iunie 2005

Liderul sindicatului din cadrul societăţii "Azomureş" din Tîrgu Mureş consideră nelegală decizia de concediere colectivă a aproximativ 70 de angajaţi, luată de conducerea firmei în urmă cu două zile, transmite Rompres. Liderul sindicatului "Alternativa 2002" din cadrul combinatului chimic, Maria Dăndărău, şi secretarul filialei Mureş a CNSLR-Frăţia au declarat ieri că deciziile de concediere s-au făcut fără respectarea prevederilor legii. Aceasta a arătat că în proiectul de concediere colectivă, întocmit în luna februarie a acestui an, erau trecuţi 112 angajaţi, însă între timp unele posturi au fost ocupate, restul avînd 30 de zile la dispoziţie să-şi găsească de lucru, potrivit perioadei de preaviz.

Potrivit liderului de sindicat, acel proiect de concediere a expirat pe 11 aprilie şi, în aceste condiţii, disponibilizările s-au făcut prin încălcarea Codului Muncii. "Ar fi fost nevoie de întocmirea altui proiect de concediere", a spus Dăndărău, citat de Rompres.

Pînă la această dată, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş nu a fost trimis proiectul de disponibilizare colectivă. "Vreau să văd că vine < Azomureş > cu disponibilizare în baza concedierii din februarie. Şi în momentul acela mă pronunţ", a afirmat şeful ITM, Carmen Vamanu.

Decizia de concediere din 30 mai 2005, este semnată de vicepreşedintele Yetkin Erman şi de consilierul juridic Ramona Pergel şi prevede faptul că a fost emisă în virtutea proiectului de concediere al Consiliului de Administraţie al societăţii din 11 februarie.

Pe 30 mai, conducerea societăţii "Azomureş" a solicitat sprijinul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş, în vederea adoptării unor măsuri active de combatere a şomajului, din motive independente de voinţa lor. Sindicaliştii susţin că măsura respectivă trebuia luată obligatoriu de conducerea combinatului, dar numai în perioada valabilităţii proiectului de concediere colectivă. În urma acestor disponibilizări combinatul chimic din Tîrgu Mureş a renunţat la instalatorii de apă şi canalizare, la geamgii şi vopsitori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb