Diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze - o prioritate în Balcani

Diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze - o prioritate în Balcani

G.M
Politică #Adevărul - prima victimă / 15 martie 2022

Klaus Iohannis şi Rumen Radev (Sursa foto: Administraţia Prezidenţială)

Klaus Iohannis şi Rumen Radev (Sursa foto: Administraţia Prezidenţială)

Interconectorul de gaze dintre Bulgaria şi Grecia ar urma să fie pus în funcţiune până la finalul anului 2022, dar cu toate acestea va fi nevoie de mărirea capacităţilor de transport şi de diversificarea aprovizionării cu gaze pentru a asigura şi necesarul de consum al României, a afirmat preşedintele bulgar Rumen Radev, cu ocazia vizitei oficiale pe care a efectuat-o astăzi la Bucureşti.

"Există o întârziere de câţiva ani şi facem tot posibilul să o recuperăm. Compania AVAX a promis că va încheia lucrările în iulie 2022. Capacitatea iniţială de transport este de 3 miliarde metri cubi pe an, egală cu capacitatea de consum a Bulgariei, şi poate creşte până la 5 miliarde metri cubi pe an, în timp ce România consumă 11 miliarde metri cubi pe an. De aceea, este necesar să creştem capacităţile de transport şi interconectivitatea şi prin alte conducte existente, eventual din zona Turciei. Bulgaria a achiziţionat 20% din terminalul LNG din Alexandroupolis", a declarat Rumen Radev.

"Am discutat despre diversificarea surselor de energie şi a rutelor de transport şi am subliniat importanţa finalizării interconectorului de gaze dintre Bulgaria şi Grecia, care va putea fi interconectat la BRUA pentru ca astfel coridorul vertical de gaze să devină funcţional. Avem promisiuni din partea premierului grec Kyriakos Mitsotakis că până la sfârşitul acestui an interconectorul Grecia-Bulgaria va fi gata şi vom putea astfel să avem acces la gazul natural lichefiat", a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Bulgariei a menţionat că este nevoie de creşterea interconectivităţii între ţara sa şi România în mai multe domenii, unul fiind numărul de poduri de peste Dunăre.

"Dacă faceţi un studiu în toată Europa, veţi constata că distanţa între două poduri este de 20 de kilometri. Distanţa între cele două poduri peste Dunăre dintre Româna şi Bulgaria este de aproape 300 kilometri", a spus Rumen Radev.

"Din punct de vedere al cooperării economice, România este al doile partener comercial al Bulgariei dintre statele Uniunii Europene. Anul trecut fluxurile comerciale bilaterale au înregistrat o creştere semnificativă la peste 6 miliarde euro, cu peste 55% mai mult faţă de anul 2020. Există oportunităţi cu privire la creşterea investiţiilor reciproce. (...) De aceea, sunt necesare noi poduri peste Dunăre şi îmbunătăţirea navigaţiei pe fluviu în partea comună, româno-bulgară, a acestei căi de navigaţie", a spus Klaus Iohannis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb