Diverta înregistrează scăderi în comerţul cu filme şi muzică cauzate de achiziţiile pirat din piaţă

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 3 februarie 2010

Serviciile de închiriere DVD-uri de la Diverta, magazin media (carte, muzică, film), IT şi papetărie, au scăzut cu 38% în 2009 comparativ cu 2008, iar gama de muzică a înregistrat scăderi ale vânzărilor de 35%, în trend cu piaţa a cărei scădere este estimată la 40%. Reprezentanţii magazinului pun aceste rezultate pe seama pieţei aflată într-un relativ declin favorizat de downloaduri şi achiziţii pirat.

"Având în vedere faptul că filmele şi cd-urile muzicale sunt mult mai uşor de piratat, este evident faptul că acest fenomen ne afectează în mod direct şi că prin diminuarea, chiar şi cu câteva procente, s-ar asigura o creştere a pieţei foarte importantă. În acelaşi timp, rolul distribuitorilor este unul foarte important în stoparea acestui fenomen", precizează comunicatul Diverta.

Conform reprezentanţilor Diverta, consumatorul a simţit nevoia de a viziona, anul trecut, mai multe filme de aventură şi dramă, în timp ce filmele de acţiune şi comedie se menţin la acelaşi nivel. Pentru aceeaşi perioadă de comparaţie în anul recent încheiat cei care au optat pentru închirierea de filme la domiciliu au vizionat mai puţine filme horror, SF şi animaţie, dar au simţit nevoia de mai mult suspans prin genul de filme thriller.

În materie de muzică internaţională stilul pop este lider în topul preferinţelor ascultătorilor, urmat apoi de muzica clasică şi rock. Muzica românească predomină cu genurile pop&rock în lista preferinţelor consumatorilor Diverta, listă care continuă cu genurile folk şi tradiţională.

În prezent Diverta oferă o gamă diversificată de muzică şi film, cât şi servicii de închiriere film pe DVD. Echipa magazinului care se ocupă de gama media, scanează, în permanenţă, piaţa de noutăţi în materie de home entertaiment oferind doritorilor de divertisment peste 5000 CD-uri cu muzică românească şi internaţională şi mai mult de 4000 filme pe DVD si Blu-ray.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb