Dmitri Peskov: "NATO continuă să-şi arate esenţa agresivă"

D.T.
Internaţional / 21 aprilie 2023

Dmitri Peskov: "NATO continuă să-şi arate esenţa agresivă"

NATO îşi continuă politica de ''atragere'' a Ucrainei în blocul euroatlantic, dorind să o ''absoarbă'', a declarat astăzi Kremlinul, potrivit Agerpres.

''NATO continuă să-şi arate esenţa agresivă despre care am vorbit chiar înainte de începerea operaţiunii militare speciale. În mod evident, Alianţa îşi continuă linia de atragere şi de absorbţie a Ucrainei'', a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în cadrul briefingului său de presă zilnic.

Peskov a comentat astfel declaraţiile secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care a subliniat în timpul vizitei sale joi la Kiev că ''viitorul Ucrainei este în familia euro-atlantică'' şi că toţi partenerii din NATO agreează faptul ca Ucraina va deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice.

În acelaşi timp, principalul obiectiv în prezent este ''bineînţeles, să ne asigurăm că Ucraina învinge'' şi că preşedintele rus Vladimir Putin ''nu câştigă războiul'', deoarece ''fără o Ucraină suverană şi independentă nu are rost să discutăm despre aderare'', a declarat astăzi Jens Stoltenberg în marja reuniunii Grupului de contact pentru Ucraina de la Ramstein, în Germania.

''Despre această ameninţare potenţială (aderarea Ucrainei la NATO) preşedintele nostru (Vladimir Putin) a vorbit cu mult timp înaintea începerii operaţiunii militare speciale'', a afirmat Peskov.

De aceea, potrivit Kremlinului, declaraţiile actuale din cadrul Alianţei nu fac decât să dovedească faptul că decizia privind începerea intervenţiei în Ucraina a fost ''corectă'' din punctul de vedere al intereselor Rusiei şi al necesităţii de a-şi asigura securitatea.

''Avem de-a face cu un bloc agresiv care vede ţara noastră ca pe un inamic şi ne subminează securitatea'', a spus Peskov, referindu-se la NATO.

Alianţa Nord-Atlantică a afirmat în repetate rânduri că ''nu reprezintă o ameninţare pentru Rusia'', subliniind că acţiunile Moscovei, inclusiv invazia în Ucraina, sunt cele care încalcă dreptul internaţional şi subminează securitatea europeană.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Îți trimiți mongolii să fure, să distrugă și să ucidă în statul vecin după care afirmi că statul vecin face parte dintr-un bloc agresiv, deși primul răspuns la mutarea megainteligentă a fost să aduci în NATO Finlanda și, curând, Suedia, care, de fapt, au întărit NATO. :)))))))))

    1. pescov un mare OBRAZNIC!

      Pescov e hotul care striga hotul!

    Americanii parca forteaza alianta China-Rusia,

    oare este o mutare buna ?? 

    1. Este alianța perfectă, rușii au resurse, iar chinezii, forță de muncă. Ambele state au nevoie să fie valorificate. :))))))

    si voua va mai lipsesc doar aripile de heruvimi, CRIMINALILOR

    ''nu reprezintă o ameninţare pentru Rusia''. Ce ipocrizie! Trimiti arme, mercenari, intretii razboiul cu banii logistica etc si spui ca nu ameninta Rusia. Ce gluma buna! Pana una alta nu Rusia s-a dus peste americani ci Nato a venit peste Rusia. Ma intreb cum ar reactiona americanii daca rusii si-ar face niste baze militare in Mexic si un scut anti racheta?

    Oare cum au reactionat in criza rachetelor din Cuba?

    1. S-a mai spus, ucrainenii nu și-au acceptat statutul de Cuba și i-au bătut pe ruși până când le-a fost clar. :)))))))))

      bai rusoi, nu ti-e rusine deloc?

      Ba, ucoi esti sl.u.goi?

    Putin al tau nu mai ajunge pana la toamna, ii iau gatul rusii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb