DN Agrar Group debutează în Piaţa AeRO

A.I.
Piaţa de Capital / 2 februarie 2022

DN Agrar Group debutează în Piaţa AeRO

Compania vine la bursă cu o capitalizare anticipată de 96 milioane de lei

DN Agrar, grup de firme ce activează în domenii precum zootehnie, producţie agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport şi turism, debutează astăzi în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul DN, conform unui anunţ al operatorului pieţei noastre de capital.

Emitentul vine la bursă cu o capitalizare anticipată de 96 milioane de lei, după ce în vara anului trecut compania a atras de la investitori 24,78 milioane de lei, printr-un plasament privat intermediat de BRK Financial Group, care s-a încheiat la preţul de 1,81 lei pe acţiune.

Banii au fost folosiţi pentru achiziţia fermei Lacto Agrar SRL din judeţul Hunedoara, ce deţinea circa 3.670 de animale şi lucrează o suprafaţă de 1.445 de hectare, pentru preţul de 3,98 milioane de euro, la care se adaugă rambursarea unui împrumut al Lacto Agrar, de 0,5 milioane de euro. Diferenţa rămasă de aproximativ 1,9 milioane de lei va fi folosită de DN Agrar Group pentru dezvoltarea grupului, conform celor prezentate în memorandum.

Conform planurilor de dezvoltare ale afacerii, compania îşi propune să ajungă la un efectiv de 8.000 bovine de lapte în următorii doi ani şi 10.000 bovine de lapte în următorii cinci ani, obiective care vor fi realizate prin achiziţionarea altor ferme zootehnice funcţionale pe de o parte, şi prin dezvoltarea unui proiect cu toate autorizaţiile de construcţie deja disponibile, necesar pentru înfiinţarea unei ferme moderne cu o capacitate de 1.250 de capete bovine pentru producţia de lapte care va fi extinsă până la 4.000 de capete bovine de lapte, pe de altă parte.

Potrivit datelor din memorandum, în vara anului trecut, DN Agrar Cut (companie din grup), avea 1.421 de bovine de lapte, la care se adaugă 1.921 de bovine de la ferma Lacto Agrar.

În privinţa cultivării cerealelor, firmele din grupul DN Agrar au în vederea extinderea numărului de hectare deţinute şi lucrate, obiectivul fiind să ajungă la o suprafaţă lucrată de 10.000 de hectare prin achiziţia altor ferme cu producţie agricolă vegetală, se mai precizează în document.

DN Agrar Group a fost înfiinţată în anul 2008, în zona centrală a Transilvaniei, fiind în prezent formată din unsprezece societăţi, la care se adaugă ferma Lacto Agrar preluată cu fonduri obţinute din plasament.

La nivel consolidat, înaintea preluării fermei Lacto Agrar, DN Agrar Group a obţinut pentru primele şase luni ale anului trecut, o cifră de afaceri netă de 18,28 milioane de lei, în creştere cu 62% faţă de cea de la jumătatea anului anterior, în timp ce profitul net s-a ridicat la 2,15 milioane de lei, de trei ori mai mare decât cel din primul semestru al lui 2020.

Pentru 2020, cifra de afaceri s-a situat la 38,22 milioane de lei, cu 4,2% peste cea din 2019, în timp ce profitul net a fost de 5,46 milioane de lei, în creştere cu 64,8%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Pentru acest an, compania estimează o cifră de afaceri de 50,3 milioane de lei, cu 10,6% mai mare decât cea din 2021, prognozele fiind în creştere uşoară pentru următorii ani, până la 52,45 milioane de lei în 2025. Profitul este estimat la 7,92 milioane de lei în acest an, mai mare cu 19,6% comparativ cu cel din 2021, rezultatul net urmând să crească treptat până la 11,62 milioane de lei în 2025, conform celor prezentate în memorandum.

Acţionarul majoritar al DN Agrar Group este AM Advies BV, companie din Olanda cu o deţinere de 74,01% din firma fondată în Transilvania. La rândul său, AM Advies BV este deţinută 100% de către Beheermaatschappij De Boer Koekange BV, societate a cărui beneficiar real este Jan Gijsbertus de Boer.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Stie cineva care este avantajul firmelor inregistrate in Olanda si cu activitate in alta tara ? Care este avantajul la dividende fata de RO unde impozitul este de 5%. Vad ca si la DN ca si la DIGI firma mama este inregistrata in olanda.

    1. În „Ţările de Jos” (Netherlands) impozitul pe dividend e de 25%.

      daca cel care le incaseaza este olandez

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb